Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис

септември 25, 2012
Успешни проекти на Общината

В конферентната зала на Общинския съвет в Разград се състоя Четвъртата конференция с европейски разпространители на информация в рамките на Програма за „Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013“. На конференцията бяха оповестени дейностите, организирани  от Съвместния технически секретариат и проведените събития за информираност и публичност.

Всички участници и гости бяха запознати с проекта на Община Генерал Тошево „Трансграничен регион Генерал Тошево – Негру Вода – непозната туристическа дестинация“, финансиран по програмата. Проектът, като един от първите приключени по програмата, е доказателство, че и техническата инфраструктура може да се изпълнява успешно, щом съществува добро партньорство между две общини. Представителите на съвместния технически секретариат, намиращ се в Калараш, Румъния, заявиха, че се гордеят с този първи приключен проект.

От Министерството на регионалното развитие и туризма на Румъния, действащо като Съвместен управляващ орган на Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2007-2013“, беше получена покана за участие в Годишната конференция на програмата „Задълбочаване на сътрудничеството през Черноморския басейн“, която се проведе в Кишинев, Молдова, на 18 и 19 септември 2012г. Представители на Националните партниращи органи на държавите участнички в Програма „Черноморски басейн“ фокусираха върху общата ситуация  в Черноморския регион и очертаха възможностите за неговото развитие през следващия програмен период 2014-2020г.

Община Генерал Тошево представи своя проект „Диалог между културите „, реализиран в три страни – България, Румъния и Украйна. Той е първият успешно изпълнен проект по Програма „Черноморски басейн 2007-2013“ в този програмен период и самата покана за участие в Годишната конференция на Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2007-2013“ е доказателство за значимостта на успеха на Община Генерал Тошево.

Посочените два успешни трансгранични проекта на Община Генерал Тошево са резултат от добрите взаимоотношения със страните участнички в тях и предпоставка за доброто ни европейско бъдеще. Много добри са отзивите и за последващите два инфраструктурни проекта, основните дейности по които приключиха и предстои да се направи окончателният отчет и разплащане.


Top