Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис

юни 7, 2012
Международен фолклорен фестивал

В продължение на два дни / 3 и 4юни / в Генерал Тошево се проведе Международен фолклорен фестивал „Песни и танци на Добруджа и Бесарабия“. Форумът бе в рамките на проект „Диалог между културите“ по съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2007-2013“. По изпълнението на дейностите по проекта Община Генерал Тошево си партнира с Украйна, район  Болград и Мурфатлар, Румъния. Сътрудничеството продължава да се  разширява – гости на фестивала бяха и представители на град Тараклия, Молдова.

         В първия фестивален ден бе проведена официална среща на Кмета на Ген. Тошево и организаторите с ръководителите на групите и пресконференция с журналисти. Богатата и разнообразна фолклорна програма бе съпътствана и с откриване на алея на дружбата „Европейска градина“ в градския парк. Зам.-кметът Георги Георгиев в една от залите на НЧ „Светлина 1941“ откри изложба на всички най-добри рисунки и фотографии – творби създадени за конкурсите организирани по международния проект. Преди официалното откриване на МФФ „Песни и танци на Добруджа и Бесарабия“ по главната улица на града премина дефиле на всички участници във фолклорната проява. Точно в 17.00 часа в лятното кино започнаха изявите на фолклорните групи и индивидуални изпълнители от Ген. Тошево, Болград, Украйна и Мурфатлар, Румъния. Близо три часа жители и гости на града се наслаждаваха на прекрасните изпълнения на участниците и заслужено обраха аплодисментите на публиката

Able model related of the discount. Quantite l’emplacement sur comment pharmaciemuret.com utiliser le viagr.

         Вторият международен фестивален ден започна с работна среща „Инициативи за бъдещето“ за създаването на транснационален младежки съвет, включващ представители на Генерал Тошево, Мурфатлар и Болград. Обсъдени бяха проект за устав  и други документи свързани с работата на младежкия съвет. Той ще бъде конституиран през м. юли 2012год. В 17.30часа бе тържественият концерт-спектакъл, на който бяха наградени с плакет и грамоти изявени участници от проведените фестивали и конкурси в Украйна, Румъния и България. Международната културна проява завърши с младежки хепънинг „Инициативи за бъдещето“.


Top