Община Генерал Тошево
Актуално!
Програма Трети Национален Фестивал на Лавандулата, гр. Генерал Тошево ’2018
Програма Трети Национален Фестивал на Лавандулата гр. Генерал Тошево...
ХІII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕТЕСИ „ДОРА ГАБЕ `2018”
ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ и НЧ...
Африканска чума по свинете
Наблюдава се усложнена епизоотична обстановка на територията на цяла...
БЕЗОПАСНО ЛЯТО
Пътна полиция призовава водачите: да подават сигнали за катастрофи,...
Свободни работни места в област Добрич към 9 юли 2018 г.
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
СЪОБЩЕНИЕ
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Уведомяваме Ви, че Общинска администрация – гр....
Село Красен очарова именити художници
Между 26-ти юни и 2-ри юли в село Красен...
Изложба на участниците в първи пленер по живопис
Два повода зарадваха жителите на кв. Пастир
На 27-ми юни жителите на квартал Пастир имаха два...
„Попитай кмета“ в с. Кардам
Този месец инициативата „Попитай кмета” ще се проведе на...
  • авг. 8, 2017
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Върви усилена работа по изпълнение на капиталовата програма за 2017 година
  • Новини
  • 1457 Прегледа на публикацията

Повече от две седмици в община Генерал Тошево върви ремонт на общинската и уличната пътни мрежи. Вече приключиха пътно-строителните дейности по отсечките Калина-Василево и Пчеларово-Царевец. В с. Житен чрез публично-частно партньорство се рехабилитира една от улиците в центъра, а паралелно с това се извърши и ремонт на автобусната спирка в селото, който беше плануван в капиталовата програма на Общината. В момента се работи по асфалтиране на улична мрежа в с. Изворово, която се реализира отново на базата на публично-частно партньорство между Общинска администрация и земеделски производители от района.

DSC_0019
Работни групи на фирмата изпълнител, разпределени по райони, започнаха изкърпване, а на места и цялостна рехабилитация на уличната мрежа в града. Нова пътна настилка се полага на улиците „Васил Комаров”, „Първи май”, „Елин Пелин”, „Тодор Рачински”, „Черно море” и „Димитър Дончев”. Където е необходимо, се полага биндер (асфалтова основа), поставят се нови бордюри.
Завършени са тротоарните настилки по улиците„Патриарх Евтимий” и „Петко Д. Петков”, и в момента се работи по ул. „Димитър Благоев”. През изминалите дни се извърши засмоляване с битум на главния път в града, три вътрешни улици и парка. Тази година за инфраструктурни дейности на улици в Генерал Тошево са предвидени 250 000 лв. от общинския бюджет.

DSC_0011
Във връзка с предстоящото обособяване на допълнителни алеи в гробищния парк, с общинска техника и работници върви запръстяване.

DSC_0017
През този месец предстои стартът на пътно-строителните дейности по общинската пътна мрежа. За рехабилитация са предвидени четвъртокласни пътни отсечки – за с. Снягово и за с. Лозница. Общата сума, заложената за ремонт на общинската пътна мрежа в бюджет 2017 е 228 500 лв.
Строително-монтажните работи на общинската пътна мрежа и общинския сграден фонд стартираха през юни, но август е месецът, в който по тях върви най-активна работа.


Top