Община Генерал Тошево
Актуално!
Конкурс, посветен на виното и любовта
Условията на конкурса можете да намерите тук: Конкурс Вино и...
На 25 януари ще заседава Експертният екологичен съвет към РИОСВ – Варна, по повод инвестиционното предложение за добив на природен газ на „Русгеоком БГ“ ЕАД
На 25 януари, четвъртък, от 10. 30 часа ще...
Свободно работно място в Бюро по труда гр. Генерал Тошево
Агенция по заетостта обявява подбор за свободно работно място...
Утре, 19 януари, се възобновяват учебните занятия в общината
Утре, 19 януари, в община Генерал Тошево се възобновяват...
Затворен за движение е път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам
Поради аварирали тежкотоварни автомобили е затворен за движение път...
18 януари – неучебен ден за училищата в селата
Заповедта на кмета за обявяване на 18 януари за...
Стартира данъчната 2018 година
В понеделник, 15 януари, година започва събирането на местните...
Историческият музей в града с първа изложба за 2018 година
На снимачната площадка на “Капитан Петко войвода” На 11-ти...
До спортните клубове в община Генерал Тошево
Община Генерал Тошево уведомява, че съгласно Наредбата за реда...
Продължава предоставянето на услугата “Обществена трапезария”
Съгласно сключен между Община Генерал Тошево и Фонд „Социална...

В навечерието на празника на град Генерал Тошево, общинска администрация връчи традиционните годишни награди на фирми, земеделски производители и представители на различни институции за постигнати високи професионални резултати в своите сфери. Събитието беше официалната част от общоградското тържество и предшества концерта на големия Васил Найденов в залата на общината.
Picture 001
Награди бяха раздадени в няколко раздела. В областта на селското стопанство – „За производството на зърнени култури и най-висок реализиран приход от наем на земеделска земя за стопанската 2017-2018 година” беше отличен земеделски производител „Иванка Сарандева Георгиева”. За трайно и устойчиво развитие на животновъдството наградата беше връчена на „ РОЛЕС“ АД село Кардам. За развито производство в областта на етерично-маслените култури и етеричните масла отличената фирма е ЩАРК ООД, село Кардам.

Picture 013
В областта на социално-икономическите дейности бяха отличени „КОСТОФФ” ЕООД, град Добрич – за строителна дейност и реализиране на проекти за енергийна ефективност и „МАШИНОСТРОЕНЕ – ДС”, град Генерал Тошево, занимаваща се с производство на машини за прибиране на лавандула, култиватори за лавандулови и други насаждения.

Picture 014
За заслуги в сферата на хуманитарните дейности и опазване на обществения ред награда беше присъдена на Гранично полицейско управление – Генерал Тошево с началник Руслан Томов – за системни и превантивни действия при справяне с бежанската вълна и контрол на сухопътната граница с Република Румъния.
За съдействие при справяне с аварийни ситуации на територията на общината призове получиха Майор Цонков – Началник на Военно формирование 36780 град Шабла и Комисар Дарин Димитров – директор на РД ПБЗН –Добрич. Специалната награда за партньорство и дарителство отиде при регионалния клон на мобилния гигант Мтел.

Top