Община Генерал Тошево
Актуално!
Конкурс, посветен на виното и любовта
Условията на конкурса можете да намерите тук: Конкурс Вино и...
На 25 януари ще заседава Експертният екологичен съвет към РИОСВ – Варна, по повод инвестиционното предложение за добив на природен газ на „Русгеоком БГ“ ЕАД
На 25 януари, четвъртък, от 10. 30 часа ще...
Свободно работно място в Бюро по труда гр. Генерал Тошево
Агенция по заетостта обявява подбор за свободно работно място...
Утре, 19 януари, се възобновяват учебните занятия в общината
Утре, 19 януари, в община Генерал Тошево се възобновяват...
Затворен за движение е път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам
Поради аварирали тежкотоварни автомобили е затворен за движение път...
18 януари – неучебен ден за училищата в селата
Заповедта на кмета за обявяване на 18 януари за...
Стартира данъчната 2018 година
В понеделник, 15 януари, година започва събирането на местните...
Историческият музей в града с първа изложба за 2018 година
На снимачната площадка на “Капитан Петко войвода” На 11-ти...
До спортните клубове в община Генерал Тошево
Община Генерал Тошево уведомява, че съгласно Наредбата за реда...
Продължава предоставянето на услугата “Обществена трапезария”
Съгласно сключен между Община Генерал Тошево и Фонд „Социална...

На 8 декември, Център за почасово предоставяне на социални услуги, гр. Генерал Тошево стана любезен домакин на вълнуващо предколедно събитие. Тържеството събра заедно бенефициенти на социални услуги от Генерал Тошево, Сноп, Пчеларово и Дъбовик, техните лични асистенти и екипа по проекта от Общината.

M6

В рамките на празничната проява бе изнесена музикална програма, в която участие взеха изтъкнатият местен музикант Йордан Дяков, както и даровитите самодейки от с. Дъбовик и Генерал Тошево – Жека Василева и носителката на златен медал от фолклорния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“ – Дебрене Иванка Жекова. Със своите фолклорни изпълнения те успяха да зарадват присъстващите и най-вече онези от тях, които наистина имат нужда от подкрепа – хората от третата възраст, които са с ограничени възможности за самообслужване и социални контакти. Коледният дух на празника бе пресъздаден и на трапезата, която бяха подготвили домакините на събитието.

M1
Заместник кметът на общината Георги Георгиев, който бе сред гостите на тържеството, поднесе кратко приветствие към присъстващите. В него той се обърна с думи на искрена благодарност за онова, което всички – и асистентите, и социалните работници, и екипът по проекта правят, за да е налице безспорният резултат: десетки наши съграждани, които са в социална изолация, имат шанса да са насърчавани от милеещи за тях хора и да получават от тях ежедневни грижи.
За добрата организация се погрижиха управителя на Центъра Мария Радева и социалния работник Теодора Пенчева.

Мероприятието е осъществено, съгласно изпълнение на дейностите по проект „Подкрепа за независим живот чрез „Център за почасово предоставяне на услуги в домашна среда – Генерал Тошево”, финансиран по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 „НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ” с цел осигуряване на достъп до услуги на целевите групи по проекта за преодоляване на последиците от социалното им изключване.

Top