Община Генерал Тошево
Актуално!
Пленер по живопис
Среща за изпълнение на мерките за предотвратяване разпространението на африканска чума по дивите свине се проведе в Генерал Тошево
Инициативата за събирането бе на директора на СИДП инж....
Безкраен плаж и морска синева радват децата в Шабла
Прекрасно слънчево време, високи летни температури и топла вода...
Съборът край язовир Дрян ви очаква
Тази неделя, 24 юни, ще се проведе поредното издание...
Стартира приемът на заявки за събор „Богородица“ 2018
На 25 и 26 август 2018 г. за пореден...
Дерето в с. Спасово се почиства от наноси и храсти
Дерето в с. Спасово се почиства с общинска земекопна...
На 21 юни заповядайте на концерт
Вокална група “Палитра” вдигна на крака амфитеатър “Аполония” в Созопол
Вокална група “Палитра” при НЧ “Светлина – 1941” –...
Свободни работни места в област Добрич към 18 юни 2018 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Общинско предприятие за благоустройство и озеленяване ще започне работа в община Генерал Тошево
Общинско предприятие ще бъде създадено в община Генерал Тошево...
  • февр. 15, 2018
  • Доротея
  • Коментарите са изключени за ПРЕДОСТАВЯНЕ НА „ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ“ ПРОДЪЛЖАВА
  • Новини
  • 1737 Прегледа на публикацията

„Обществената трапезария“ в Община Генерал Тошево продължава своята дейност през цялата 2018 година в изпълнение на дейностите по проект. Социалната услугата се изпълнява от Домашния социален патронаж и е осигурена от Общината в подкрепа на хората от най-уязвимите групи, с трайно увеличен капацитет – 120 бенефициенти. Те ще получават топла храна /супа, основно ястие , хляб и десерт при възможност/ за периода 01.03-31.12.2018 година или 207 работни дни.
Необходимото финансиране в размер на 72 036,00 лева е осигурено от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.
Целите на проекта са задоволяване на потребностите от храна на хора, които не могат да си я осигурят сами, подобряване качеството на живот и преодоляване на социалната изолация.
Социалната услуга е достъпна за следните целеви групи на територията на общината: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; многодетни семейства; скитащи и бездомни деца и лица.
Всеки, който желае да бъде включен като потребител на социалната услуга „Обществена трапезария“, следва да подаде заявление-декларация /Приложение №4/ в сградата на Община Генерал Тошево. Приложение №4 може да бъде получено в Общинска администрация – стая 103 – отдел „Социални дейности и домашен социален патронаж“, както и допълнителна информация на телефон 05731/2020 вътр. 32.


Top