Община Генерал Тошево
Актуално!
„Попитай кмета“ продължава в Генерал Тошево
Този месец инициативата „Попитай кмета” ще се проведе на...
Евродепутат ще гостува в Генерал Тошево
Заповядайте на отворена среща с евродепутата от групата на...
146 години от обесването на Васил Левски. Поклон пред делото на Апостола!
С поклонение пред паметника на Васил Левски в Централния...
Стартира данъчната кампания за 2019 година
От днес, 19 февруари, стартира кампанията по плащане на...
Обявление за конкурс
Обявлението можете да видите тук: Обявление конкурс
Свободни работни места в област Добрич към 18 февруари 2019 г.
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Община Генерал Тошево и Исторически музей-Генерал Тошево представиха проектни предложения по програма „Черноморски басейн“ 2014-2020
И двата проекта са насочени към развитие на културно-историческия...
Покана
Уважаеми жители на община Генерал Тошево, По повод всенародното...
Община Генерал Тошево е партньор в мащабен проект, предложен за разглеждане по Съвместната трансгранична програма „Черноморски басейн“ 2014 – 2020
При одобрение от страна на Управляващия орган 6 общини...
С много вино и кръшни хора отпразнувахме Трифон Зарезан
Днес, 14 февруари, в град Генерал Тошево и в...
  • сеп. 28, 2018
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Община Генерал Тошево и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор за 257 504 лв.
  • Новини
  • 1249 Прегледа на публикацията

Благодарение на предоставените средства ще се доизгради алтернативно трасе за водоснабдяване на селата Люляково и Писарово

Договор за предоставяне на финансова помощ в размер на 257 504 лв. подписаха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и министърът на регионалното министерство. Средствата са целеви и ще бъдат инвестирани в обект „Рехабилитация на водопровод Помпена станция Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“, с обща дължина 7 020 метра.
До отпускане на сумата от бюджета на министерството се стигна след поредица от срещи и мотивирано писмено искане за необходимостта от осигуряване на средства за подобряване на водопреносната инфраструктура в южната част на общината.
С договора Общинска администрация се задължава да проведе обществена поръчка до 30. 11. 2018 година, с което да гарантира изпълнението на дейностите, заложени в обект „Рехабилитация на водопровод ПС Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“.
По него се предвижда пълна рехабилитация на ВиК трасето от с. Малина до гр. Генерал Тошево, по което през 2016 година с 40 хил. лв. общински средства бе подменен 1 200 метра захранващ водопровод. Със сумата, отпусната от МРРБ ще бъде рехабилитарана останалата част от трасето – 7 020 метра, с което ще се реши проблема с хроничния недостиг на вода в селата Люляково и Писарово.
С оглед амортизираната водопреносна мрежа само през последните 3 години Община Генерал Тошево е инвестирала над 100 хил. лв. във ВиК инфраструктура на територията на цялата община.


Top