Община Генерал Тошево
Актуално!
Поздрав по случай 24 май
Уважаеми представители на образователните среди, на културните институции и...
С решение на Министерския съвет Община Генерал Тошево придоби имот от почти 6,5 дка
Теренът е разположен в близост до центъра и ще...
Нови осветителни тела в Генерал Тошево осигуряват чудесна видимост през тъмната част на денонощието
Четири улици в Генерал Тошево са с изцяло подменено...
100 години живот!
Казват, че животът е само миг във вечността. Малка...
Поредни два проекта за близо 1,2 млн. лв. ще изпълнява Община Генерал Тошево по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020
Европейските средства ще бъдат инвестирани в пътната и спортната...
Много висока оценка за театралния състав „Георги Шивачев“ при НЧ „Светлина- 1941“
С Втора награда се завърна Театралният състав „Георги Шивачев“...
Съобщение „Български документи за самоличност“ към МВР
Инициатива на МВР във в връзка с Евроизбори 2019...
Седмицата на спорта в Генерал Тошево „финишира“ успешно
Между 7 и 17 май в град Генерал Тошево...
„Попитай кмета“ в кв. Пастир
Този месец инициативата „Попитай кмета” ще се проведе на...
Разяснителна кампания, Европейски избори 2019
https://www.cik.bg/bg/ep2019/campaign
  • окт. 16, 2018
  • Доротея
  • Коментарите са изключени за Турнирът по мини футбол „Toshevo Cup 2018“ навлиза в решителната си фаза
  • Новини
  • 1148 Прегледа на публикацията

В началото на месец октомври в град Генерал Тошево стартира футболна надпревара на малки врати. В спортния форум „Toshevo Cup 2018“ се включиха общо осем състава – седем от Генерал Тошево и един от Добрич. Тимовете бяха разпределени в две групи по четири като само първите две места осигуряваха път към финалния двубой.

Две седмици след старта откриването, надпреварата вече е преполовена. Отборите изиграха по два двубоя в своите групи и сега идва време за решителните срещи.

Разбира се, след сблъсъците в първите два кръга в двата потока вече се оформиха фаворитите и аутсайдерите.

В Група „А“ много добро впечатление с играта си прави отборът на „Огнеборец“. С две победи от два двубоя пожарникарите оглавяват класирането. Също с два успеха но по-лоша голова разлика е и тимът на „Скрита сила“. С натрупания си актив от по 6 точки двата състава са недостижими на върха в класирането и със сигурност продължават напред към полуфиналите. Кой ще завърши на първо място обаче ще стане ясно от директния сблъсък помежду им във вторник. Също във вторник тимовете на „Реферите“ и „Флорида“ ще спорят за престижното трето място в групата.

В Група „Б“ ситуацията е малко по-заплетена. Единственият отбор без шанс за класиране на полуфинал е тимът на „Община Генерал Тошево“ който инкасира две загуби и все още няма спечелена точка. „Добруджански отряд“ и „Лестър Сити“ имат по 4 точки в актива си, а „Спортист – ветерани“ е с 3. В последните двубои от групата, които ще се играят в четвъртък „Добруджански отряд“ и „Спортист – ветерани“ излизат в тежка битка за място сред най-добрите четири. Ветераните се нуждаят единствено от успех, за да бъдат сигурни в класирането си. В другата среща „Лестър Сити“ ще се опита да затвърди доброто впечатление, което оставя до този момент в турнира с победа над аутсайдера „Община Генерал Тошево“.

След изиграването на срещите от третия кръг предстоят двубоите за определяне местата от 5-то до 8-мо и полуфиналите. Последните състави в двете групи ще играят един срещу друг за 7-8 място, третите в своите групи ще спорят за 5-6 място, а първите два отбора играят на кръст в полуфиналите. Победителите ще спорят за трофея, а загубилите ще играят за бронзовите отличия в двубоя за третото място.


Top