Община Генерал Тошево
Актуално!
Свободни работни места в област Добрич към 14 януари 2019 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Съобщение
Уважаеми съграждани, Общинска администрация – гр. Генерал Тошево информира...
Свободни работни места в област Добрич към 7 януари 2019 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Кампания по събиране на стари задължения
След технологичната пауза по счетоводно приключване на финансовата 2018...
Община Генерал Тошево ще изгради точки с безплатен интернет на 10 публични места в града
Община Генерал Тошево и още 112 български общини спечелиха...
ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ „ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ“ ПРЕЗ 2019 Г.
Община Генерал Тошево продължава реализиране на Проект „Обществената трапезария“...
Кметът Валентин Димитров дари натурални сокове от ябълки на децата от детските градини в цялата община
Инициативата е резултат от добрия диалог между Общинска администрация...
Със сурвакари започна годината в Общинска администрация Генерал Тошево
Сурвакарчета от НЧ „Светлина – 1941“ навестиха днес Община...
Заедно в празничната нощ
Община Генерал Тошево ви кани на новогодишно тържество „Заедно в...
«Благотворителна Коледа» 2018, организирана от Община Генерал Тошево, зарадва 246 социално слаби души и многодетни семейства в навечерието на Коледните и Новогодишни празници
Ежегодната кампания на Община Генерал Тошево «Благотворителна Коледа» и...
  • Дек. 21, 2018
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Община Генерал Тошево отличи най-добрите си спортисти за 2018 година
  • Новини
  • 708 Прегледа на публикацията

Пет поред! Само с тези две думи може да се опише постижението на Спортен клуб по силов трибой „Цунами” с треньор Борис Борисов. Защото за пета година поред клубът излъчва победител в анкетата „Спортист на годината” на град Генерал Тошево. След двете поредни отличия на Божидар Георгиев през 2014 и 2015г. и последвалите две първи места на Петър Малев през 2016 и 2017г., сега дойде ред и на Александър Петров да се поздрави с престижната награда.
Александър Петров е национал на България по силов трибой в категория до 59 кг. и през 2018 година стана републикански шампион от държавното първенство. Освен това той е носител на „Купа България” за 2018 година. На Европейското първенство той завърши на пето място в трибоя, печелейки бронзов медал в движението „Клек” с невероятните 185 кг.
Picture 017
На второ място в анкетата остана Николета Георгиева, която се състезава в Спортен клуб по хокей на трева „Стик ГТ”. Младата дама е национал на България в своята възрастова група в този спорт, като на Европейското първенство през лятото се класира на трето място в компанията на страни като Турция, Украйна, Русия, Румъния и Грузия.

Picture 019
На призовото трето място в анкетата „Спортист на годината” се нареди щангистът Росен Иванов. Младежът от СКВТ „Стефан Тошев” има второ място от Държавното първенство по вдигане на тежести, провело се във Варна по-рано през годината и пето място от два Държавни лични шампионата – в Асеновград и Хасково. За отбелязване е и фактът, че Росен Иванов се занимава с този спорт от само една година.

Picture 018
В 13-то издание на анкетата „Спортист на годината” истински фурор обаче направи новосформираният клуб по вдигане на тежести „Стефан Тошев”. В дебютната си година отборът класира трима състезателя в Топ 10 на класацията – Росен Иванов на 3-то място, Иън Свен Хартунг – на 5-то място и Бейхан Исметов – на 10-то място. Освен това младият специалист Димитър Димитров по безапелационен начин грабна приза „Треньор на годината”, а неговият клуб по вдигане на тежести беше единодушно избран за „Отбор на годината” в новата категория в анкетата.

Picture 020
През тази година в номинациите бяха обявени общо три нови категории. Освен споменатата вече „Отбор на годината”, другите две бяха за принос към спорта: „Заслужил треньор ветеран” и „Заслужил спортист ветеран”. За заслуги в треньорската професия беше отличен дългогодишният специалист по тенис на маса Йордан Жечев, а за принос в развитието на спорта – неостаряващия футболист на „Спортист – 2011” Ерол Реджебов. За съжаление двамата бяха възпрепятствани и не успяха да присъстват на награждаването, но изказаха сърдечни благодарности за отделеното внимание.
През тази година с цел максимално прозрачно и обективно класиране на Топ 10 в анкетата „Спортист на годината” бяха въведени няколко промени по отношение на гласуването и формирането на крайния резултат в класацията. От всички 14 постъпили номинации за най-добър спортист специалната деветчленна комисия в състав: председател Георги Георгиев – зам.-кмет на Община Генерал Тошево, Надежда Колева – началник отдел „ОМДС” и представители на спортните клубове: Адриан Добрев – ФК „Спортист – 2011”, Стойо Стоев – БК „Спортбаскет ГТ”, Руслан Томов – ВК „Спортист 99”, Борис Борисов – СК „Цунами”, Димитър Димиров – СКВТ „Стефан Тошев”, Петя Панева – СКХТ „Стик ГТ” и Димо Димов – ТД „Добруджанец”, дадоха своя явен вот и класираха най-добрите десет в анкетата.
Вотът на комисията имаше тежест от 2/3 или 66.6% за крайното класиране. Останалата 1/3 или 33.3% трябваше да бъдат формирани след едноседмично онлайн гласуване на сайта на Община Генерал Тошево – www.toshevo.org, което продължи една седмица – от 14 до 21 декември. Така след края на онлайн гласуването се получиха следните крайни резултати:

„Спортист на годината”
1. Александър Петров – СК „Цунами”
2. Николета Георгиева – СКХТ „Стик ГТ”
3. Росен Иванов – СКВТ „Стефан Тошев”
4. Живко Желев – БК „Спортбаскет ГТ”
5. Иън Свен Хартунг СКВТ „Стефан Тошев”
6. Стефко Хаджиев – СКТМ „Спортист 95”
6. Аделина Андонова – БК „Спортбаскет ГТ”
8. Красимир Колев – ВК „Спортист 99”
8. Иван Тодоров – ФК „Спортист – 2011”
10. Бейхан Исметов – СКВТ „Стефан Тошев”


Top