Община Генерал Тошево
Актуално!
Мащабно залесяване на общински терен по случай Световния ден на гората се проведе в Генерал Тошево
Освен общински служители, в акцията се включиха деца и...
Поредна среща от инициативата „Децата и съда“
Днес в село Преселенци се проведе поредната среща от...
Свободни работни места в област Добрич към 18 март 2019 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Две прекрасни бебета бяха орисани в Генерал Тошево
На официална церемония в зала „Георги Шивачев“ на Общинска...
Обучение за професионална квалификация към Дирекция „Бюро по труда“
За вас, безработни! Дирекция „Бюро по труда“ – Генерал...
Съдът влиза в училищата от общината с образователна цел
Районен съд – Генерал Тошево подема образователна кампания под...
Обществено обсъждане на насоки по подмярка 19.2 / 4.1 от Стратегията на МИГ Балчик – Генерал Тошево
СНЦ „ МИГ Балчик-Генерал Тошево“ представя за обсъждане на...
Свободни работни места в област Добрич към 11 март 2019 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Поздрав на кмета по случай 8-ми март
Уважаеми дами, Приемете моите искрени поздрави по случай 8...
Почисти се банкета по пътната отсечка между селата Красен и Житен
Натовареността на петкилометровия участък през топлите месеци от годината...
  • Дек. 21, 2018
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Община Генерал Тошево отличи най-добрите си спортисти за 2018 година
  • Новини
  • 1644 Прегледа на публикацията

Пет поред! Само с тези две думи може да се опише постижението на Спортен клуб по силов трибой „Цунами” с треньор Борис Борисов. Защото за пета година поред клубът излъчва победител в анкетата „Спортист на годината” на град Генерал Тошево. След двете поредни отличия на Божидар Георгиев през 2014 и 2015г. и последвалите две първи места на Петър Малев през 2016 и 2017г., сега дойде ред и на Александър Петров да се поздрави с престижната награда.
Александър Петров е национал на България по силов трибой в категория до 59 кг. и през 2018 година стана републикански шампион от държавното първенство. Освен това той е носител на „Купа България” за 2018 година. На Европейското първенство той завърши на пето място в трибоя, печелейки бронзов медал в движението „Клек” с невероятните 185 кг.
Picture 017
На второ място в анкетата остана Николета Георгиева, която се състезава в Спортен клуб по хокей на трева „Стик ГТ”. Младата дама е национал на България в своята възрастова група в този спорт, като на Европейското първенство през лятото се класира на трето място в компанията на страни като Турция, Украйна, Русия, Румъния и Грузия.

Picture 019
На призовото трето място в анкетата „Спортист на годината” се нареди щангистът Росен Иванов. Младежът от СКВТ „Стефан Тошев” има второ място от Държавното първенство по вдигане на тежести, провело се във Варна по-рано през годината и пето място от два Държавни лични шампионата – в Асеновград и Хасково. За отбелязване е и фактът, че Росен Иванов се занимава с този спорт от само една година.

Picture 018
В 13-то издание на анкетата „Спортист на годината” истински фурор обаче направи новосформираният клуб по вдигане на тежести „Стефан Тошев”. В дебютната си година отборът класира трима състезателя в Топ 10 на класацията – Росен Иванов на 3-то място, Иън Свен Хартунг – на 5-то място и Бейхан Исметов – на 10-то място. Освен това младият специалист Димитър Димитров по безапелационен начин грабна приза „Треньор на годината”, а неговият клуб по вдигане на тежести беше единодушно избран за „Отбор на годината” в новата категория в анкетата.

Picture 020
През тази година в номинациите бяха обявени общо три нови категории. Освен споменатата вече „Отбор на годината”, другите две бяха за принос към спорта: „Заслужил треньор ветеран” и „Заслужил спортист ветеран”. За заслуги в треньорската професия беше отличен дългогодишният специалист по тенис на маса Йордан Жечев, а за принос в развитието на спорта – неостаряващия футболист на „Спортист – 2011” Ерол Реджебов. За съжаление двамата бяха възпрепятствани и не успяха да присъстват на награждаването, но изказаха сърдечни благодарности за отделеното внимание.
През тази година с цел максимално прозрачно и обективно класиране на Топ 10 в анкетата „Спортист на годината” бяха въведени няколко промени по отношение на гласуването и формирането на крайния резултат в класацията. От всички 14 постъпили номинации за най-добър спортист специалната деветчленна комисия в състав: председател Георги Георгиев – зам.-кмет на Община Генерал Тошево, Надежда Колева – началник отдел „ОМДС” и представители на спортните клубове: Адриан Добрев – ФК „Спортист – 2011”, Стойо Стоев – БК „Спортбаскет ГТ”, Руслан Томов – ВК „Спортист 99”, Борис Борисов – СК „Цунами”, Димитър Димиров – СКВТ „Стефан Тошев”, Петя Панева – СКХТ „Стик ГТ” и Димо Димов – ТД „Добруджанец”, дадоха своя явен вот и класираха най-добрите десет в анкетата.
Вотът на комисията имаше тежест от 2/3 или 66.6% за крайното класиране. Останалата 1/3 или 33.3% трябваше да бъдат формирани след едноседмично онлайн гласуване на сайта на Община Генерал Тошево – www.toshevo.org, което продължи една седмица – от 14 до 21 декември. Така след края на онлайн гласуването се получиха следните крайни резултати:

„Спортист на годината”
1. Александър Петров – СК „Цунами”
2. Николета Георгиева – СКХТ „Стик ГТ”
3. Росен Иванов – СКВТ „Стефан Тошев”
4. Живко Желев – БК „Спортбаскет ГТ”
5. Иън Свен Хартунг СКВТ „Стефан Тошев”
6. Стефко Хаджиев – СКТМ „Спортист 95”
6. Аделина Андонова – БК „Спортбаскет ГТ”
8. Красимир Колев – ВК „Спортист 99”
8. Иван Тодоров – ФК „Спортист – 2011”
10. Бейхан Исметов – СКВТ „Стефан Тошев”


Top