Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
  • ян. 30, 2019
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Прие се Бюджет 2019 на община Генерал Тошево
  • Новини
  • 2246 Прегледа на публикацията

И тази година Бюджетът запазва тенденцията за финансова стабилност в синхрон с поетите социални ангажименти и инфраструктурни дейности

С гласовете на 9 от съветниците Общинският съвет в Генерал Тошево прие днес, 30 януари, Бюджета на общината за 2019 година. 1 местен депутат гласува „против” и 4 – „въздържал се”. Общият размер на Бюджета на Генерал Тошево за 2019 година е 15 576 317 лв., от които 2 245 916 лв. са преходен остатък. Приходите за делегирани от държавата дейности са 7 076 546 лв., а приходите за местни дейности и държавни дейности, дофинансирани с местни приходи, са 8 499 771 лв.
Капиталовата програма за настоящата година е в размер на 12 788 344, в това число очаквано допълнително финансиране от европейските фондове в размер на 10 094 387 лв. Инвестиционните дейности със собствени средства са в размер на 2 693 957 лв. Близо 1 млн. лв. от Капиталовата програма от собствени средства ще бъдат вложени в улична и пътна инфраструктура в цялата община. За трета поред година местната управа ще инвестира в разширяване на газопреносната мрежа чрез общинското дружество „Добруджа газ“ АД. За тази цел в Бюджета са заложени 100 000 лв. В сферата на строителството са планирани ремонти по сградния фонд на четири кметства за малко над 36 000 лв. и рехабилитация на водопровода, захранващ Люляково и Писарово. Предвидени са средства за ремонт на сградата на ЖП гарата, след нейното фактическо придобиване от Общината, за спортната зала в двора на СУ „Никола Й. Вапцаров“, за ново енергоспестяващо LED осветление в цялата община. 182 429 лв. са средствата във функция „Образование“. Основно те ще обезпечат поставяне на външно видеонаблюдение в няколко образователни институции, газифицирането на кухненския блок в ДГ „Пролет“, ремонтите на Ученическо общежитие, оградата в ОУ „Йордан Йовков“ с. Спасово и кухненския блок на детската градина там.
Запазва се политиката по обновяване на културната и социалната инфраструктура в общината. Тук са включени ремонти на седем читалища, пенсионерския клуб на ул. „Петко Д. Петков“ в Генерал Тошево, здравната служба в с. Кардам и няколко гробищни парка в селата. Предвидена е сума за закупуване на специализирана апаратура както за Медицински център – I в града, така и за МБАЛ – Добрич. Запазват се и средствата по програма „Ин витро“, както и тези безплатни карти за пътуване от селата до общинския център.


Top