Община Генерал Тошево
Актуално!
За вас работодатели
Агенция по заетостта Дирекция “Бюро по труда”- Генерал Тошево...
Кардам отново ще домакинства на състезание по конен спорт
На 30 март, събота, с. Кардам за втори път...
Мащабно залесяване на общински терен по случай Световния ден на гората се проведе в Генерал Тошево
Освен общински служители, в акцията се включиха деца и...
Поредна среща от инициативата „Децата и съда“
Днес в село Преселенци се проведе поредната среща от...
Свободни работни места в област Добрич към 18 март 2019 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
Две прекрасни бебета бяха орисани в Генерал Тошево
На официална церемония в зала „Георги Шивачев“ на Общинска...
Обучение за професионална квалификация към Дирекция „Бюро по труда“
За вас, безработни! Дирекция „Бюро по труда“ – Генерал...
Съдът влиза в училищата от общината с образователна цел
Районен съд – Генерал Тошево подема образователна кампания под...
Обществено обсъждане на насоки по подмярка 19.2 / 4.1 от Стратегията на МИГ Балчик – Генерал Тошево
СНЦ „ МИГ Балчик-Генерал Тошево“ представя за обсъждане на...
Свободни работни места в област Добрич към 11 март 2019 година
В прикачен файл към публикацията е приложена последната информация за...
  • февр. 15, 2019
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Община Генерал Тошево е партньор в мащабен проект, предложен за разглеждане по Съвместната трансгранична програма „Черноморски басейн“ 2014 – 2020
  • Новини
  • 766 Прегледа на публикацията

При одобрение от страна на Управляващия орган 6 общини от четири държави – Румъния, Молдова, България и Турция ще си сътрудничат при предотвратяване на кризисни ситуации

Община Генерал Тошево е в партньорство с още 5 общини от Черноморския регион по проект „Защита и образователна подготовка на граждани“ по Съвместната трансгранична програма „Черноморски басейн“ 2014 – 2020. Водеща община е Михаил Когълничану, Р Румъния, а останалите пет общини са: Лумина, Р Румъния, Крихана, Р Молдова, Генерал Тошево, Р България и две турски общини – Бартин и Ташкопру.
Проектът има за цел да подобри и развие доброволните услуги, за да се специализира административен персонал за управление на комуникацията при кризи, за разработване информационни кампании, информиране на обществеността и текущи упражнения за различни видове риск, създаване на мрежа от трансграничен трансфер на ноу-хау за извънредни ситуации, определяне на по-безопасна среда за населението. Индикативният бюджет на съвместното проектно предложение е 999 690 евро.
Частта от средствата, предвидена за нашата община са 135 000 евро (близо 270 000 лв). При одобрение на проекта от Управляващия орган с тях в Генерал Тошево ще бъде закупено специализирано оборудване за извънредни ситуации. Това включва специализирано офроуд средство за екстремни ситуации (високо проходима кола), комплекти за първа помощ, техника за теренни медицински изследвания, помощни средства – шини, кислородни маски, реанимационни балони , инструменти, както и презентационна техника. Очакванията са по този начин да бъде обезпечена дейността на отговорните за извънредните ситуации служители.
„Черноморски басейн 2014-2020“ е съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество финансирана по Европейски инструмент за съседство. Общата цел е да се подобри благосъстоянието на хората в регионите на Черноморския басейн чрез устойчив растеж и съвместни действия за опазване на околната среда. В териториалния обхват на Програмата попадат 10 държави – България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азейрбеджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна – с цялата си територия или с региони на ниво NUTS II (или еквиваленти).


Top