Община Генерал Тошево
Актуално!
Поздрав по случай 24 май
Уважаеми представители на образователните среди, на културните институции и...
С решение на Министерския съвет Община Генерал Тошево придоби имот от почти 6,5 дка
Теренът е разположен в близост до центъра и ще...
Нови осветителни тела в Генерал Тошево осигуряват чудесна видимост през тъмната част на денонощието
Четири улици в Генерал Тошево са с изцяло подменено...
100 години живот!
Казват, че животът е само миг във вечността. Малка...
Поредни два проекта за близо 1,2 млн. лв. ще изпълнява Община Генерал Тошево по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020
Европейските средства ще бъдат инвестирани в пътната и спортната...
Много висока оценка за театралния състав „Георги Шивачев“ при НЧ „Светлина- 1941“
С Втора награда се завърна Театралният състав „Георги Шивачев“...
Съобщение „Български документи за самоличност“ към МВР
Инициатива на МВР във в връзка с Евроизбори 2019...
Седмицата на спорта в Генерал Тошево „финишира“ успешно
Между 7 и 17 май в град Генерал Тошево...
„Попитай кмета“ в кв. Пастир
Този месец инициативата „Попитай кмета” ще се проведе на...
Разяснителна кампания, Европейски избори 2019
https://www.cik.bg/bg/ep2019/campaign
  • февр. 28, 2019
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Страхотни рецитации плениха публиката на общинския конкурс „За да я има България“
  • Новини
  • 977 Прегледа на публикацията

В последните два дни на месец февруари в зала „Йордан Йовков“ в сградата на Община Генерал Тошево се проведе юбилейното пето издание на конкурса за рецитация „За да я има България“. Според регламента той включваше рецитали на възрожденска и съвременна българска поезия, като участниците бяха разделени в две възрастови групи: за деца I – IV клас и за деца V – VII клас от всички училища в общината.

DSC_0032

В петото издание на конкурса участие взеха над 120 деца. В първия състезателен ден, когато на сцената излязоха учениците до IV клас, броят на участниците беше внушителен – близо 80. Във втория ден на надпреварата, при по-големите, участниците бяха около 40. За изявите си децата бяха оценявани от тричленно жури в състав Иванка Игнатова – председател и членове Цветелина Христова и Елена Дочева.
В направление „Възрожденска литература“ първа награда беше присъдена на Мадлен Златева Власева от ОУ „Хр. Смирненски“ – град Генерал Тошево. На второ място беше класирана Камелия Кирилова Пенева от СУ „Н. Вапцаров“ – град Генерал Тошево, а на трето място остана Вера Атанасова Кирчева от ОУ „Хр. Смирненски“.

DSC_0044
В направление „Съвременна българска поезия, посветена на родината“, първа награда спечели Цветелина Станимирова Маркова от СУ „Н. Вапцаров“. Втора награда беше присъдена на Димитър Илиев Тодоров от ОУ „Хр. Смирненски“, а на трето място беше класиран Георги Еленков от ОУ „Йордан Йовков“ – село Спасово.

DSC_0033
При по-големите – учениците от V до VII конкурсът се проведе на следващия ден, а изпълненията бяха прекрасно отработени и това максимално затрудни журито. В направление „Възрожденска литература“ на първо място беше класиран Петър Петров от ОУ „Йордан Йовков“ – село Спасово. С втора награда беше наградена Йоана Илчева от ОУ „Хр. Смирненски“ – град Генерал Тошево, а на трето място беше класиран Себат Ниази от ОУ „Хр. Ботев“ – село Кардам.
В направление „Съвременна българска поезия, посветена на родината“ първа награда беше присъдена на учениците на VII „б“ клас на СУ „Н. Вапцаров с ръководител Рада Нонева. Втора награда беше присъдена на Стоян Цонев от ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово, а трета – на Милена Руменова от същото училище.


Top