Община Генерал Тошево
Актуално!
Поредни два проекта за близо 1,2 млн. лв. ще изпълнява Община Генерал Тошево по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020
Европейските средства ще бъдат инвестирани в пътната и спортната...
Много висока оценка за театралния състав „Георги Шивачев“ при НЧ „Светлина- 1941“
С Втора награда се завърна Театралният състав „Георги Шивачев“...
Съобщение „Български документи за самоличност“ към МВР
Инициатива на МВР във в връзка с Евроизбори 2019...
Седмицата на спорта в Генерал Тошево „финишира“ успешно
Между 7 и 17 май в град Генерал Тошево...
„Попитай кмета“ в кв. Пастир
Този месец инициативата „Попитай кмета” ще се проведе на...
Разяснителна кампания, Европейски избори 2019
https://www.cik.bg/bg/ep2019/campaign
От утре в кв. Пастир се възстановява водоподаването
Водоподаването в кв. Пастир ще бъде възстановено утре, 17...
След Дара и Михаела Филева зарадва с концерт младежите в Генерал Тошево
Хитовата певица Михаела Филева, която е и треньор в...
Тошевските училища изпратиха випуск 2019
За 61 млади тошевци това бе денят, когато чуват...
Съобщение до членовете на СИК
СЪОБЩЕНИЕ Уведомяваме Ви, че на 21.05.2019 г. – вторник,...
  • апр. 18, 2019
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Екипът на МИГ Балчик – Генерал Тошево посети Италия в рамките на проект за транснационално сътрудничество
  • Новини
  • 873 Прегледа на публикацията

На работно посещение в Италия бе делегация съставена от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров, заместник кмета на община Балчик Димитрин Димитров и представители на МИГ Балчик – Генерал Тошево.
Посещението се финансира по линия на спечелен от МИГ Балчик – Генерал Тошево проект за подготвителни дейности за бъдещо транснационално сътрудничество с МИГ-ове от Италия и Испания.
Програмата на посещението включваше срещи и разговори с представители на италианската МИГ Л‘Алтра – Романя, с цел установяване на партньорски взаимоотношения между двата МИГ-а.
По време на посещението групата от България посети обекти с културно-историческо значение и осъществи няколко ползотворни срещи, между които и тази с кмета на Сан Лео – господин Мауро Гуерра.

12

По време на работата по подготовката за бъдещ проект за сътрудничество, екипите от България и Италия обсъдиха своите стратегически цели за развитието на селски и т.н. бавен туризъм “slow tourism” сред природата и чистата атмосфера на селските територии, граничещи с морски курорти.
Обсъдени бяха и някои успешни практики и водещи инструменти за изработване на общи туристически пакети, както и възможностите за осъществяване на маркетингов микс за предлагане на продукта „територия“ на широка гама от заинтересовани лица и потребители.
Всички участници в четиридневното посещение в Италия взеха активно участие и допринесоха за успешната реализация на тази първа среща, с която стартират дейностите за установяване на бъдещо транснационално сътрудничество.


Top