Община Генерал Тошево
Актуално!
Поредни два проекта за близо 1,2 млн. лв. ще изпълнява Община Генерал Тошево по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020
Европейските средства ще бъдат инвестирани в пътната и спортната...
Много висока оценка за театралния състав „Георги Шивачев“ при НЧ „Светлина- 1941“
С Втора награда се завърна Театралният състав „Георги Шивачев“...
Съобщение „Български документи за самоличност“ към МВР
Инициатива на МВР във в връзка с Евроизбори 2019...
Седмицата на спорта в Генерал Тошево „финишира“ успешно
Между 7 и 17 май в град Генерал Тошево...
„Попитай кмета“ в кв. Пастир
Този месец инициативата „Попитай кмета” ще се проведе на...
Разяснителна кампания, Европейски избори 2019
https://www.cik.bg/bg/ep2019/campaign
От утре в кв. Пастир се възстановява водоподаването
Водоподаването в кв. Пастир ще бъде възстановено утре, 17...
След Дара и Михаела Филева зарадва с концерт младежите в Генерал Тошево
Хитовата певица Михаела Филева, която е и треньор в...
Тошевските училища изпратиха випуск 2019
За 61 млади тошевци това бе денят, когато чуват...
Съобщение до членовете на СИК
СЪОБЩЕНИЕ Уведомяваме Ви, че на 21.05.2019 г. – вторник,...

Ден на Европа и Ден на победата! Това са думите, които олицетворяват датата 9 май. Всяка година тя се отбелязва с редица събития, както у нас, така и в цяла Европа. По традиция и през тази година Община Генерал Тошево отбеляза годишнината от края на Втората световна война и Деня на Европа. Точно на 9 май се поставя началото на обединението на държавите и поддържането на мирни отношения на Стария континент.

DSC_0001
Датата 9 май обаче съвпада и с Деня на младежкото самоуправление в нашата община, който всяка година предизвика сериозен интерес сред младите хора и живо ги вълнува. В предходните издания на инициативата, младежите имаха възможността да поемат функциите на кмета, неговите заместници и общинските служители и в рамките на един ден да управляват града и да държат властта в своите ръце. По този начин децата се запознаваха в детайли с работата на Общинска администрация и се докосваха до проблемите, с които всеки ден трябва да се справя кметът и неговият екип.

DSC_0005
През тази година форматът беше леко изменен. Този път нямаше кмет за един ден и никой не седна в стола на градоначалника Валентин Димитров. Вместо това той реши да даде възможност на младежите да предложат свежи, интересни и смели идеи, които да помогнат за по-доброто развитие на нашия край. Тъй като сътрудничеството и приемствеността между поколенията са едни от основните принципи на демократичното общество, Общинска администрация реши да даде шанс на младите да имат активна позиция, да се чувстват пълноправни граждани и да поемат отговорност.

DSC_0007 [1]
Така, идеите и предложенията заваляха едно след друго – кое от кое по-интересни и по-находчиви. Децата от Общински младежки съвет предложиха в центъра на града да се монтират големи цветни букви, които да оформят атрактивно и шарено името на нашия град, по подобие на много други населени места в страната. Отправено беше и предложение за създаването на галерия в града, в която да се поместват всички изложби – местни и гостуващи. Децата пожелаха и създаването на восъчни фигури на някои от най-важните личности от историята на нашия край, които да намерят своето заслужено място в Историческия музей. Обособяването на зала за танци, създаването на фитнес на открито с повече уреди и поставянето на соларни пейки, на които всеки ще може да зарежда своите телефони и таблети бяха част от предложенията на младежите.


Top