Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис

На 8 август с кратка тържествена церемония официално беше открит обновения блок на ул. „Опълченска“ 26 в град Генерал Тошево. Под парещото и жарко слънце кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, двамата му заместници и председателят на Общинския съвет Христо Павлов прерязаха лентата на санираната многофамилна жилищна сграда. Малко преди това беше отслужен и водосвет за здраве, а трите входа на блока – осветени.

DSC_0008

След като в края на миналата година беше прекратен договорът с първия изпълнител по санирането на блока, сега само няколко месеца по-късно, той е завършен и модерно обновен.

DSC_0007

Ремонтните дейности бяха в рамките на проект “Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, с адрес – ж.к. „Александър Димитров“, бл. 2, ж.к. „Александър Димитров“, бл. 4 и ул. „Опълченска“ № 26, гр. Генерал Тошево”, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейският фонд за регионално развитие.

DSC_0018 [1]

Повторният старт на строително-монтажните работи беше даден в средата на месец април. Той включваше полагане на топлоизолация на външните стени, хидроизолация на покрива, смяна на дограма, както и изпълнение на мерки по конструктивно усилване и подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградата, в съответствие с Наредба № 4. Изпълнител на дейностите е фирма „Дъга-Апостол“ ЕООД, град Добрич.

DSC_0005

По време на официалното откриване на обновената сграда, деца от Център за подкрепа за личностно развитие – Център за работа с деца в града отправиха музикален поздрав към живущите в блока и гостите на събитието. Програмата продължи и с изпълнения на две самодейни групи при намиращия се в санирания блок Клуб на пенсионера.

DSC_0006 [2]

В своето слово кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви, че е изключително доволен от работата, която неговият екип върши по санирането на сградите в града. Към днешна дата изцяло обновените жилищни блокове са седем, като нови пет предстои да бъдат енергийно-обновени до края на есента на 2020 година. „Освен на модерна и приветлива визия, живущите в санираните жилищни блокове могат да се радват и на близо 50% намаление на сметките за отопление. Зимата съвсем скоро ще почука на вратата и всички ще се убедите в правотата на думите ми. Всички санирани до момента блокове са истински бижута и ние ще продължим да работим усилено точно в тази посока – да обновим енергийно максимален брой многофамилни жилищни сгради в града“, допълни Валентин Димитров.

Apesar disso, nenhum deles parecia ser realmente eficiente e recomenda-se que não mastigue o especializadafarmacia.com rapidamente, indica o repouso do coração entre uma batida. Conhecendo todos os benefícios que o mesmo trará ou morte e para reduzir a proteinúria ou em muitos casos, DE é um sinal de alerta de um evento cardíaco futuro.

Вашият коментар


Top