Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
  • сеп. 3, 2019
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Официално беше открит обновения клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“
  • Новини
  • 1396 Прегледа на публикацията

Ремонтът на сградата беше финансиран със средства от Капиталова програма 2019 на Община Генерал Тошево и е на стойност 35 258 лв. с ДДС

На 3 септември официално беше открит обновения клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“. На празничното събитие присъстваха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и председателя на Общинския съвет Христо Павлов. Двамата символично прерязаха лентата на обновената сграда, като малко преди това беше отслужен и тържествен водосвет.

DSC_0006
„Това е поредното бижу, което имаме удоволствието да открием в нашия град. Скоро прерязахме лентата и на обновения саниран блок на ул. „Опълченска“. Сега сме пред този хубав клуб на пенсионера. Трябваше да направим частичен ремонт на сградата, а той се получи като цялостен. Все едно тук се появява напълно нов клуб. Продължавайте да се събирате, радвайте му се и го ползвайте със здраве“, заяви кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров пред присъстващите.

DSC_0018
По време на празненството самодейците от фолклорна група „Здраве“ към пенсионерския клуб поздрави гостите на събитието. Специален песенен поздрав имаше и от Стоянка Проданова.

DSC_0020
Предложението за основен ремонт на клуба дойде след среща на кмета с пенсионерите миналата година, на която той пое ангажимент сградата да бъде напълно преобразена. Дейностите по подновяването на сградата включваха подмяна на дограмата, изграждане на нови външни стени, нова подовата настилка и таван, шпакловане и боядисване на стените в свежи цветове, обновяване на санитарния възел и цялостна подмяна на ВиК системата в клуба.
В момента три клуба в Генерал Тошево и над десет извън града създават условия за оползотворяване на свободното време за хората от третата възраст в общината. Благодарение на тяхната дейност се преодолява социалната изолация на възрастните хора, поддържат се социални контакти, провеждат се беседи на различни теми и други инициативи, съобразени с интересите и желанията на потребителите. Най-важна обаче за тях остава възможността за културна самодейност чрез съхраняване и популяризиране на местното фолклорно наследство както и участията им на регионални и национални фестивали.


Top