Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
  • Дек. 3, 2019
  • Доротея
  • Коментарите са изключени за Светлините на коледната елха озариха града ни
  • Новини
  • 1436 Прегледа на публикацията

В първия работен ден на най-хубавия, празничен и изпълнен с много подаръци месец в годината – декември, в центъра на град Генерал Тошево, близо до сградата на Общинска администрация, грейнаха светлините на страхотната ни коледна елха.

DSC_0030

Емоционалното събитие беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип, а радостта и щастливите мигове, бяха изцяло за децата. Това си личеше по грейналите им като звездички лица, огромните и дълбоки усмивки и мигът на тотална превъзбуда в двата ключови момента от вечерта – появата на Дядо Коледа и Снежанка и запалването на светлините на коледната украса, съпроводено със страхотна заря.

DSC_0032

Празничната програма продължи близо час, а гост-водещият в лицето на талантливата топ-дизайнерка Елена Христова и аниматорите от Аниматорна къща „Веселяци“ – град Русе се постараха да превърнат събитието в едно незабравимо изживяване за близо 100 малчугани, които се събраха пред входа на Община Генерал Тошево. Талантливите деца от ДТС „Слънчице“ и школата „Фолклорни традиции“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Център за работа с деца в града, също се включиха в невероятната забава. Страхотни стихове и песни, луди танци и игри съпътстваха празника. Организаторите бяха подготвили много изненади, лакомства и подаръци за всички деца, но нищо от това не може да се сравни с вълнението, изписано по лицата им, когато настъпи кулминацията на вечерта и грейнаха светлините на коледната елха.

DSC_0039

Тази година високото 15 метра дърво се радва на нова и още по-хубава украса. И въпреки че през деня, елхата сякаш не изглежда толкова величествена и красива, то след като грейне, наистина може да те остави поне за миг без дъх. Освен огромните червени топки и жълти гирлянди, елхата се радва и на нови светещи елементи и още повече лампички. На върха пък гордо позира голямата коледна звезда.

DSC_0014 [2]

Заедно с грейването на елхата бяха запалени и светлините на коледната украса в града. И тази година в центъра на града са монтирани много греещи орнаменти с коледни мотиви. По площада и главната улица блестят светлинни и фигурални елементи. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледни и новогодишни празници озарена е и фасадата на сградата на Общината.


Top