Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
 • Дек. 19, 2019
 • Доротея
 • Коментарите са изключени за Росен Иванов е победител в анкетата „Спортист на годината“ за 2019 г.
 • Новини
 • 1776 Прегледа на публикацията

На 18 декември, на бляскава церемония, състояла се в Ритуална зала – Община Генерал Тошево, се проведе тържественото награждаване на победителите в традиционната анкета „Спортист на годината“ за 2019 г. След пет поредни години, в които неизменно първата позиция се оглавяваше от спортист на Спортен клуб по силов трибой „Цунами“, сега доминацията на силовите атлети беше нарушена. Интересното е, че победителят отново е тежкоатлет, но този път е представител на Спортен клуб по вдигане на тежести „Стефан Тошев“. След третото си място в анкетата през миналата година, сега Росен Иванов безапелационно и напълно заслужено покорява върха в класацията.

DSC_0206

Росен Иванов, който се занимава с вдигане на тежести от едва две години, затвърди добрите впечатления, които остави през 2018 г. и отново направи фурор на турнирите, в които взе участие през 2019 г. Най-големият му успех е първото място от Държавното лично първенство в Хасково. От Държавното първенство в Сливен пък има едно второ място, като съвсем малко не му достигна да се окичи със златния медал. На силния турнир „Купа Русе“ пък, Росен Иванов завърши четвърти.

На второ място в анкетата „Спортист на годината“ за 2019 г. остана Аделина Андонова, състезател на БК „Спортбаскет ГТ“. В момента тя играе като преотстъпена на БК „Ънстопабъл“ Добрич, като вече има редица запитвания от елитни клубове в цялата страна за нейните права. През 2019 г. тя участва в сборен отбор за „Момичета 14 г.“ на зона „Добруджа“ и зона „Мизия“ на национален турнир в Сливен за определяне състава на националния отбор на България за тази възраст.

Трета в класацията се нареди Камелия Иванова. Тя е състезател Спортен клуб по художествена гимнастика „Ейнджълс“. В международния турнир „Панагюрско съкровище 2019“ завоюва златен медал за съчетание с въже, а на последвалия международен турнир „Зимна купа Академик София 2019“ е носител на бронзов медал за съчетание с топка.

В 14-то издание на анкетата „Спортист на годината”, най-силен пробив определено направи новосформираният клуб по художествена гимнастика „Ейнджълс“.

DSC_0211

В дебютната си година отборът спечели приза за „Отбор на годината“, а неговият треньор Павлета Петрова получи наградата за „Най-добър треньор през 2019 г.“.

DSC_0210

Още през първата си състезателна година, клубът постигна завидни успехи. В две международни състезания и в изключително силна конкуренция, грациите на Павлета Петрова спечелиха един златен, четири сребърни и два бронзови медала. За момичета, които тепърва се сблъскват с трудностите в този спорт, това е грандиозен успех. От следващата година клубът ще може да участва и на Държавни първенства, където също очакваме много медали и призови класирания.

И през тази година Община Генерал Тошево раздаде награди за заслуги в сферата на спорта през годините. За заслуги в сферата на спорта – дългогодишния треньор по баскетбол, награда беше връчена на Стойо Стоев, а за заслуги в сферата на спорта – дългогодишния състезател БК „Спортбаскет“ – приз беше връчен на Аристидис Папатеодору.

DSC_0212

 

Ето всички спортисти в класацията от 4 до 10 място:

 1. Румислав Станимиров Иванов – състезател на СКХТ „Стик ГТ“;
 2. Живко Живков Желев – състезател на БК „Спортбаскет ГТ”;
 3. Иън Свен Хартунг – състезател на СКВТ „Генерал Тошев“;
 4. Стефко Петров Хаджиев – състезател на СКТМ „Спортист – 95;
 5. Росен Николаев Николов голмайстор на „Спортист – 2011;
 6. Христо Славов Костадинов футболистите на „Дружба“ (Люляково);
 7. Диян Петров Иванов – основен футболист на „Спортист – 2011;

 

 

 


Top