Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
  • ян. 17, 2020
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Със символична „първа копка“ бе даден старт на мерките за енергийна ефективност по сградата на Районен съд – Генерал Тошево
  • Новини
  • 1740 Прегледа на публикацията

Днес 17 януари бе направена символична церемония „първа копка“ по проект „Повишаване на енергийната ефективност“ в сградата на Районен съд – Генерал Тошево, ул. Опълченска №1 и многофамилни жилищни сгради в гр. Генерал Тошево, с адреси: ул. ”Васил Априлов” №4, ул. „Трети март“ №6 и ул. „Трети март“ №38” финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Церемонията се проведе в Районен съд-Генерал Тошево, като на нея присъстваха кметът, екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и служители от съда.

IMG_4419

Пред присъстващите градоначалникът посочи, че договорът е на стойност 97 411,84 лева и срокът на изпълнение е 90 календарни дни. След изпълнението на строително-ремонтните дейности по този проект, сградите ще повишат своя клас на енергийна ефективност, което от своя страна ще рефлектира върху цялостния облик на града и качеството на живот и работа в него. Валентин Димитров пожела на всички участници в строителния процес безаварийна работа и качествено изпълнение на дейностите в договорения срок.

IMG_4432

Символичната „първа копка“ бе направена в нетрадиционен стил. Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, председателят на Районния съд Росен Стоянов и управителят на строителната фирма Ралица Стаматова заедно залепиха първото парче изолационна плоскост на входа на Съда.

IMG_4452

Поздрав за всички присъстващи на тържественото откриване на строителните дейности отправиха лъчезарните малчугани от Детска градина „Пролет“ , гр. Генерал Тошево.

В рамките на проекта по една административна сграда и три жилищни ще бъдат реализирани дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт/подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.

 


Top