Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
  • апр. 6, 2020
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Всички заедно срещу заразата
  • Новини
  • 1867 Прегледа на публикацията

В първия понеделник на месец април – на 6, в Община Генерал Тошево се проведе поредното заседание на общинския Кризисен щаб в града, във връзка с превенцията от разпространение на коронавирус – COVID – 19.
Дневния ред на срещата се състоя в две точки, като в първата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от властта във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината през изминалата седмица. Градоначалникът сведе до знанието на всички заповедите, които вече са в сила. Към момента Общинска администрация, включително кметствата и кметските наместничества, Медицинския център, Районно управление на МВР, както и Районна служба ПБЗН са обезпечени с маски, ръкавици и дезинфектанти.
Всекидневно медиатори от Общинска администрация обхождат селата в общината с голямо ромско население. По време на обходите се раздават информационни листовки, като се призовава всички да спазват препоръките на карантина при извънредното положение.
Засилени са и проверките от страна на Общинска администрация в Домашен социален патронаж, който към момента храни близо 340 души от общината. Работи се при изключителни хигиенни мерки.
Служители на Районното управление в града продължават проверките на лицата, които са поставени под карантина. Към 6 април в община Генерал Тошево общият брой на карантинираните е 128. Екипи на службата патрулират в парковете, детските площадки, спортните съоръжения и по селата, като наблюдават за нарушители.
Всяка седмица се извършват и проверки на търговски обекти. Следи се за използването на маски, ръкавици и предпазни облекла от страна на служителите.
По време на общинския Кризисен щаб беше взето решението, на следващото Заседание на Общинския съвет да бъде предложено, всички лекари, дентални специалисти и фармацевти, които използват общинско имущество за предоставяне на своите услуги, да бъдат освободени от наем за периода на цялото извънредно положение.


Top