Община Генерал Тошево
Актуално!
Община Генерал Тошево с нов сайт
Община Генерал Тошево има разработен нов сайт, който може...
Генерал Тошево отново с дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“
Около половин тон пластмасови капачки и пластмасови бутилки, събирани...
Община Генерал Тошево с нов сайт
Стартира новият сайт на Община Генерал Тошево. Той ще...
Пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда за трета поредна година в село Красен
Между 21 и 27 юни в село Красен се...
Митрополит Йоан освети втори параклис в община Генерал Тошево
В събота, 20 юни, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан...
Продължава предоставянето на услуги по проект „Заедно можем да продължим”
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка в страната, свързана с...
Предстоящо събитие
Утре, 20 юни, ще се  освети новият параклис, носещ...
Лица в трудоспособна възраст се обучават за озеленители и строители
Във връзка със  сключен  Административен договор за предоставяне на...
Предстои преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година
На 16 юни в Община Генерал Тошево се проведе...
Пленер по живопис
  • юни 15, 2020
  • Румен
  • Коментарите са изключени за Лятна академия „Патиланци“ отвори врати за 10 път
  • Новини
  • 12002 Прегледа на публикацията

Дъждовният и хладен 15 юни беше белязан от откриването на десетото юбилейно издание на Лятна академия „Патиланци“ в град Генерал Тошево. След дълги и мъчителни дни на социална изолация, продължително стоене у дома и onlain обучение, лятното училище отвори врати за нови детски приключения.

DSC_0004 [4]

Този път, заради лошото време, официалният старт на академията беше даден в зала „Дора Габе“ на Община Генерал Тошево. Около 40 патиланци взеха участие в празничното събитие. На откриването присъства и кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, който поздрави всички малчугани. Той им пожела едно незабравимо лято, изпълнено с положителни емоции, забавления и нови знания. Събитието премина под мотото „Балонени мечти“, а още в първия ден на академията, всеки разкри своите най-съкровени мечти. И тази година организаторите от Община Генерал Тошево и ЦЛРП – Център за работа с деца в града бяха подготвили много изненади и подаръци за участниците в лятното детско забавление. Музикални изпълнения, интересно шоу с фокуси и няколко забавни игри гарантираха, че по време на Лятна академия „Патиланци“ през ваканцията, на децата няма да им бъде никак скучно. В края на тържеството, всеки патиланец получи като подарък раница, с която да идва всеки ден, готов за нови приключения.

DSC_0001 [2]

Както винаги досега, целта на Лятна академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.

DSC_0010 [2]

В рамките на три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.


Top