Община Генерал Тошево

10 май ’17

65 години футболно-съдийска колегия

65 години футболно-съдийска колегия

65 години футболно-съдийска колегия

Tържествено бе отбелязана 65-годишнината на организираното футболно съдийство в Община Генерал Тошево.

съдии юбилей 001

Празничното събитие бе уважено от кмета на Общината Валентин Димитров, представители на Общинска администрация и обществени организации, спортни деятели, изявени футболисти и много граждани.

съдии юбилей 007

В своето слово най-дългогодишният председател на ФСК Лазар Господинов подчерта, че организираното футболно съдийство датира от 1952 г. Много са имената на изявените рефери, които винаги безпристрастно и с висок професионализъм са допринесли за развитието на най-популярния спорт. Тази среща е пета поред. Особено запомняща се е 30-годишнината, състояла се на 18.12.1982 г., уважена с присъствието на най-отговорните ръководители на тогавашната Републиканска футболно-съдийска колегия – София, начело с нейния председател Ганчо Фотев. С него бяха Митко Чуков – заслужил и международен съдия и футболен коментатор, Никола Дудин – заслужил съдия, Димитър Цанев - футболен статистик, Стефан Константинов – заслужил и международен съдия, секретар на Зоналната комисия по футбол във Варна, ръководил първия курс за подготовка на футболни съдии в Генерал Тошево и др. Незабравима ще остане и високата оценка, а тя е, че през цялото съществуване на колегията по вина на наши съдии няма допуснати опорочени или преигравани футболни срещи. С гордост трябва да се отбележи и оценката на една от легендите на ЦСКА д-р Стефан Божков – заслужил майстор на спорта, заслужил треньор и дългогодишен началник на ЦСКА. В поздравителната си телеграма той посочва: „Изненадани сме, че един малък град като Генерал Тошево може да има футболно-съдийска колегия с толкова добре подготвени съдийски кадри, принципни и безпристрастни”. Позволете ми, уважаеми гости, да ви поздравя с 65-годишнината и да отправя специални благодарности на кмета на Общината Валентин Димитров на Общинска администрация, които полагат необходимите усилия за развитието на спорта, каза в заключение Лазар Господинов.

съдии юбилей 029

На всички участници в срещата бяха раздадени специално изработени диплянки, в които са поместени кратки биографични данни за съдиите Лазар Господинов, Ангел Колев, Жельо Пенев, Иван Кулев, Герго Стойчовски, Никола Калчев и Станьо Колев. Връчени бяха и символични подаръци, които да напомнят за 65-годишнината на ФСК.

Още новини