Община Генерал Тошево

03 ноември ’20

Акция по залесяване под наслов „60 дървета за града“ се проведе в Генерал Тошево

По препоръки на Кризисния щаб и превенцията на здравето на местната общност проявата се състоя на три части.

Акция по залесяване под наслов „60 дървета за града“ се проведе в Генерал Тошево

Акция по залесяване под наслов „60 дървета за града“ се проведе в Генерал Тошево

   Днес, 3 ноември, в навечерието на Празника на града, в Генерал Тошево се проведе акция под наслов „60 дървета за града“, организирана от Общинска администрация. За целта, бе осигурен и подготвен общински терен от 1, 5 дка, върху който ще бъде създадена млада гора от обикновен дъб. Дръвчетата бяха предоставени от Гората.бг.

   По препоръки на Кризисния щаб и превенцията на здравето на местната общност проявата се състоя на три части. Преди обяд залесяването започна с Общинска администрация, а след обяд се включиха и ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“.

   Залесяването трябваше да се осъществи в рамките на Световния ден на гората, който се отбелязва на 21 март, но извънредното положение с COVID-19 в месец март отложи събитието. Този ден се отбелязва от 1972 година, по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите. Горите са природно богатство, благодарение на което въздухът и водата са чисти и което представлява среда за живот и развитие на разнообразие от растения и животни. Наред с това горите имат и важно стопанско значение за икономиката на дадена страна. Затова всеки носи отговорност за опазването на това природно богатство, за неговото развитие и рационално използване в името на благоденствието на страната.

Още новини