Община Генерал Тошево

24 февруари ’15

Бързо и лесно плащане на местните данъци към община Генерал Тошево

Бързо и лесно плащане на местните данъци към община Генерал Тошево

Бързо и лесно плащане на местните данъци към община Генерал Тошево

БЪЛГАРИ И ЧУЖДЕНЦИ ВЕЧЕ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ САМО ПО ЕГН ИЛИ ЕИК ДАНЪЦИТЕ СИ КЪМ ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ОТ СТРАНАТА И СВЕТА БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО

Със старта на данъчната кампания Община Генерал Тошево пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите. Интернет плащането става след надлежна регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Таксата за плащане през каса на ИЗИПЕЙ е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху общата сума за всички данъци. Таксата за интернет плащането е 0.40 лева за една транзакция. По новия начин местните данъци може да се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи. ИЗИПЕЙ към момента има 2 137 офиса в цяла България. В града те са 3. На тях по същия начин жителите на Генерал Тошево могат пък да плащат данъци към други общини в страната, където имат имоти.

Подробна информация, къде се намират всички офиси на ИЗИПЕЙ в България, може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_list. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни. Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.

Услугата е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Генерал Тошево г-н Димитър Петров подписа споразумение за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Генерал Тошево се нареди сред общините в България, които предлагат модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци.

Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

Още новини