Община Генерал Тошево

18 декември ’15

Божидар Георгиев спечели приза “Спортист на годината”

Божидар Георгиев спечели приза “Спортист на годината”

Божидар Георгиев спечели приза “Спортист на годината”

Състезателят на Спортен клуб по силов трибой “Цунами” Божидар Георгиев стана спортист на годината за 2015-та в град Генерал Тошево. На официална церемония, която се проведе по традиция в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, възпитаникът на треньора Борис Борисов категорично спечели приза, който се връчва за 12-та поредна година.

Picture 040

През настоящата 2015 година, Божидар Георгиев регистрира отлични резултати, които безапелационно му осигуриха първото място в престижната класация. Състезателят на Спортен клуб по силов трибой “Цунами” стана шампион от държавно първенство по вдигане от лег за мъже, държавен шампион в трети кръг за мъже и държавен шампион във всички състезания във възрастова група „Младежи до 23 г.”. Освен това, Божидар Георгиев постави и Световен рекорд за младежи до 23 г. в движението „Вдигане от лег” – 170,5 кг.

Picture 042

На второ място в анкетата остана състезателката на СКТМ “Спортист – 95” по тенис на маса Станислава Пархова, която през годината спечели бронзов медал от финалите на международния турнир по тенис на маса „Албена фест” – 2015 г. и бронзов медал от финалите на Ученическите игри с отбора на СОУ „Н. Вапцаров” – град Генерал Тошево. Освен това, тя е и капитан на отбора , постигнал отборно класиране в „А” Група 5-то място от 9 отбора за 2015 година.

На призовата трета позиция в класацията остана Димитър Стоянов - състезател на футболен клуб ФК „Спортист – 2011”. Обявен за най-полезен състезател в отбора си. Участник във всички етапи на първенствата по футбол за подрастващи. През сезона е отбелязал 10 гола и е направил 10 асистенции. Той е капитан е на детската селекция на клуба.

Треньор на 2015 година пък стана Мирослав Мирчев – треньор в Детско-юношеската школа на ФК “Спортист – 2011”. В професията младият специалист навлиза през 2012 година, когато започва да се занимава с подготовката на деца. През 2013 г. придобива сертификат за учител/ треньор, а през есента ще се сдобие с Лиценз „С”. В момента е студент в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание. Работи в Център за работа с деца – гр. Генерал Тошево и е футболист на ФК „Спортист – 2011” Генерал Тошево.

През настоящата 2015 г. Мирослав Мирчев най-накрая започна да бере плодовете от своя труд. Двете детски формации, които той подготвя през този футболен сезон се представят повече от задоволително. Юношите се намират на 7-мо място в класирането, много близо до Топ 3, докато децата от школата правят истински фурор, заемайки почетното 2-ро място в своята група, изоставайки само на 2 точки от лидера „Спартак” Варна.

Picture 017

Ето имената на останалите наградени състезатели от Топ 10:

4-то място: Аристидис Папатеодору – БК „Спортбаскет – ГТ”

5-то място: Валери Влайков – ФК „Спортист 2011”

6-то място: Иван Георгиев – ШК „Спортист 21 век”

7-мо място: Пламен Тодоров – БК „Спортбаскет ГТ”

8-мо място: Д-р Мирослав Мирчев – състезател по спортен бридж.

9-то място: Христо Костадинов – ФК „Дружба” – село Люляково

10-то място: Иван Николов – БК „Спортбаскет – ГТ”.

Още новини