Община Генерал Тошево

17 януари ’22

Дърводелската работилница при ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово е готова

Дърводелската работилница при ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово е готова

Дърводелската работилница при ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово е готова

ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово вече разполага с нова работилница към сградата на учебното заведение. През последните години старата такава беше в много страшно състояние, беше станала опасна и това наложи нейното събаряне и цялостното и изграждане на ново. Това стана възможно и благодарение на остатъчни средства, които Министерството на образованието и науката осигури за основния ремонт на покрива на училището, който беше извършен през месец септември миналата година.

 

При строителните дейности старата работилница беше съборена до основи и изградена нова на нейното място с бетонни блокчета ИТОНГ. Беше направена гипсова шпакловка, боядисване, поставяне на врати и PVC дограма, както и цялостен монтаж на ел. инсталация. Общата стойност на дейностите е 8 244, 96 лв. с ДДС.

 

Припомняме, че малко преди началото на учебната година на сградата на ОУ „Йордан Йовков“ в селото беше подменен покрива. По обекта бяха извършени редица дейности, най-съществената от които е цялостното препокриване на учебното заведение. Монтирани бяха и нови улуци и гръмоотвод. По таванските части бяха извършени работи по замазване и боядисване. Стойността за ремонта на покрива беше 61 808, 54 лв. с ДДС, като средствата бяха осигурени от Министерството на образованието и науката.

Още новини