Община Генерал Тошево

23 декември ’16

Добри гости, коледари в Общинска администрация

Добри гости, коледари в Общинска администрация

Добри гости, коледари в Общинска администрация

Добри гости, коледари навестиха днес Общинска администрация Генерал Тошево. Коледарите, предвождани от своя станиник, огласиха залата на третия етаж, където бяха посрещнати от стопанина – кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров и служители на администрацията. Облечени в характерни добруджански носии, момчетата при НЧ „Светлина – 1941” изпяхa няколко типични за региона кoлeдapcки пecни и oтпpaвихa нapичaния зa здpaвe, бepeкeт и благоденствие, пoкaзвaйки зaвидни пoзнaния зa фoлклopa и бългapcкитe тpaдиции в навечерието на Бъдни вечер.

dsc_0019

В духа на традицията за благите си думи коледарите бяха дарени с топъл кравай и паричка.„Добри гости като вас винаги са чакани с нетърпение и приемани с радост. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи. Желая ви много успехи !“, каза кметът на общината Валентин Димитров.

dsc_0029

Утре, 24 декември, от 10. 30 часа пред сградата на Общинска администрация Генерал Тошево ще се състои традиционния коледарски благослов, на който ще изявят коледарски групи от града и селата.

Заповядайте!

Още новини