Община Генерал Тошево

23 юни ’15

Едно незабравимо, синьо лято…

Едно незабравимо, синьо лято…

Едно незабравимо, синьо лято…

Два дни след началото на първа лагерна смяна за деца в почивната база край град Шабла, представители на Общинска администрация инспектираха летния отдих край морето. Заместник-кметът на Община Генерал Тошево Георги Георгиев и началник Отдел “Образование, младежки дейности и спорт” Надежда Колева посетиха децата в топлия и слънчев трети ден от тяхното лятно и незабравимо приключение.

 В момента на лагер край Шабла са общо 27 ученици - 16 от СОУ „Н. Вапцаров” и 11 от школите при НЧ „Светлина – 1941”. За децата отговарят квалифициран ръководител, педагози, спасител и лекарско лице. Учителите споделиха, че децата истински се наслаждават на преживяването, не създават никакви проблеми и определено не искат този летен лагер да свършва.

Picture 180По време на посещението, лагерниците бяха на плаж, където редуваха къпане в морето със строенето на пясъчни замъци и разнообразни спортни игри. На горещия пясък всеки ден се организират състезания с тематичен характер, а вечерите протичат под знака на значими за децата теми, виждания и интереси.

След края на първа лагерна смяна, който е на 26-ти юни, почивната база край Шабла ще приеме нови 19 деца от СОУ “Н. Вапцаров”. Те ще останат на лагер 10 дни – от 29-ти юни до 9-ти юли.

Picture 200

Още новини