Община Генерал Тошево

07 декември ’15

Грейнаха светлините на коледната елха в града

Грейнаха светлините на коледната елха в града

Грейнаха светлините на коледната елха в града

DSC_0036

„Вижте как елхата свети” бяха най-изричаните думи от децата тази вечер в Генерал Тошево

С атрактивна празнична програма за децата бяха запалени светлините на коледно дърво в центъра на Генерал Тошево. И тази година бе спазена традицията по случай Коледните празници да бъде украсявана 15 метровата елха, която се намира пред сградата на Общината. В продължение на няколко дни общински служители монтираха по нея около 120 различни по цвят светлини, а върхът й бе окичен с ярко светеща коледна звезда. Светлините на красивото коледно дърво бяха пуснати точно в 17. 00 часа.

DSC_0019

За настроението на своеобразния празник се погрижиха децата от Общински младежки съвет и Център за работа с деца. Те бяха подготвили богата музикална програма, с която плениха както нетърпеливите малчугани, така и техните родители. Наред с песните, посветени на големия християнски празник и Дядо Коледа, малките тошевци бяха подготвили и нещо нетрадиционно. Типично в коледен дух, децата от детските градини пуснаха във въздуха балони със своите празнични желания до белобрадия старец в Лапландия. Разноцветната феерия завърши със снимки за спомен на най-малките ни съграждани.

DSC_0024

Община Генерал Тошево, съвместно с Държавно горско стопанство – Генерал Тошево, осигури елхички за всички общински учебни заведения.

За да допринесат за още по-пълна празнична атмосфера през месец декември, украшения и светлини са поставени и по уличните стълбове в централната градска част.

DSC_0029

Още новини