Община Генерал Тошево

18 декември ’18

Коледна магия за най-малките ученици

Коледна магия за най-малките ученици

Коледна магия за най-малките ученици

С много приповдигнато настроение и снежни емоции, броени дни преди един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, в НЧ “Светлина – 1941” се проведоха коледните концерти за учениците от малките класове на училищата ОУ “Хр. Смирненски” и СУ “Н. Вапцаров”.

венци, конц. 023

В снежния 18 декември, когато градът беше пременен в бяла пелена от падналия сняг, децата от двете училища препълниха залата на читалището в очакване на Белобрадия старец. Преди неговото появяване на сцената, учениците станаха свидетели на прекрасни коледарски изпълнения, чуха много популярни песни и видяха магията на танците от модерния балет.

венци, конц. 028

По време на празничните концерти, на сцената се появиха всички изпълнители от школите към НЧ “Светлина – 1941”, които по най-добрия начин демонстрираха наученото през годината. Страхотните изпълнения на пиано, китара и синтезатор от децата към школите впечатлиха развълнуваните деца, а страхотните гласове на малките жаборани приповдигнаха още повече настроението на всички в залата.

венци, конц. 036

За коледния дух се погрижиха и от школата по народни танци, а празникът не мина и без гостуването на коледарската група, която нарича за здраве и късмет през новата година.

венци, конц. 038

В края организаторите на събитието бяха подготвили вълнуваща среща с Дядо Коледа, който раздаде безброй подаръци за всички.

венци, конц. 032

венци, конц. 031

Още новини