Община Генерал Тошево

19 декември ’17

Коледният дух завладя най-малките ученици

Коледният дух завладя най-малките ученици

Коледният дух завладя най-малките ученици

С много приповдигнато настроение и снежни емоции, броени дни преди един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, в НЧ “Светлина – 1941” се проведоха коледните концерти за учениците от малките класове на училищата ОУ “Хр. Смирненски” и СУ “Н. Вапцаров”. В препълнената зала на читалището децата станаха свидетели на прекрасни коледарски изпълнения, чуха много популярни песни и видяха магията на танците от модерния балет.

Picture 014 [1]

Тази година основната тематика на коледните концерти беше непрестанната битка между доброто и злото в живота, която в духа на Коледа очаквано беше спечелена от добрите деца. За хубавото настроение на всички в залата се погрижи Краси Демиров, който по прекрасен начин се превъплати в ролята на Злобюл. Той беше готов да “съсипе” Коледа, отвличайки белобрадия старец, но не така мислеха децата в залата. Злобюл предизвика малчуганите в три забавни игри, които ако беше спечелил, щеше да направи така, че злото да властва над света, а Рождество Христово през тази година да няма. Учениците от двете училища обаче се представиха чудесно в игрите и спасиха коледните празненства.

Picture 026 [1] Picture 023 [2]

По време на празничните концерти, на сцената се появиха всички изпълнители от школите към НЧ “Светлина – 1941”, които по най-добрия начин демонстрираха наученото през годината. В края организаторите на събитието бяха подготвили вълнуваща среща с Дядо Коледа, който раздаде безброй подаръци за всички.

Picture 013 [2]

Още новини