Община Генерал Тошево

12 декември ’15

Кристина Христова с поредно признание

Кристина Христова с поредно признание

Кристина Христова с поредно признание

Този път талантливата ни съгражданка получи Национален приз "Студент на годината" 2015 - за постижения в професионално направление - "Изкуства".

Кристина Христова се нареди до най-успешните студенти в България, след като снощи в Националния дворец на културата й бе връчен приз „Студент на годината” 2015. И за да пресъздадем напълно значението на наградата за даровитата студентка от Генерал Тошево, публикуваме това, което Криси сподели във своя фейсбук профил

Най-престижният конкурс за млади хора в България! Тази награда за мен е голяма чест и признание! Благодаря на Националното представителство на студентските съвети за номинацията! Искрени благодарности на моите преподаватели от ВСУ „Черноризец Храбър” за знанията и възможностите, които ми дават! Благодаря на приятелите, на моите родители, които много обичам! Ще уча и ще успея в България, защото това е моята Родина!”

Церемонията по обявяване и връчване на призовете бе предавана директно от Канал 3.

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

По-долу може да се запознаете с визитката, с която Криси участва в националния конкурс за студент на 2015 година.

Казвам се Кристина Валентинова Христова от гр. Генерал Тошево. Студентка съм във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”, специалност - „Хореография – Съвременен танцов театър“. ВСУ „Черноризец Храбър“ е най – големият частен университет в България, ориентиран е към професионалната реализация на студентите. Обстановката е прекрасна, кара те да се гмурнеш в морето от знания и да изплуваш готов за живота. От ВСУ започва сбъдването на мечтите. Решена съм да се реализирам в България, ще уча и ще работя тук, за да бъде моята Родина такава, каквато е в мечтите ми – държава, в която има ред, справедливост, предприемачески дух и иконоическа свобода. Държава, в която аз ще имам своето място като реализирал се човек. Аз искам да успея в света на музиката, защото тя е всичко, което изпълва дните ми със смисъл, щастие и ме кара да вярвам в себе си. Музиката е приятелство, емоция и любов. Тя е донесла най – красивите ми спомени, най – истинските ми приятелства и да се надявам в бъдеще, моите авторски песни. През 2014 – 2015г. участвах на много национални и международни конкурси за поп, рок и джаз пеене, представяйки моя университет достойно. За този период имам спечелени 2 Гран прита, 5 първи места и много специални награди.

Бях в отбора на ВСУ, който участва в ІV Европейски студентски фестивал "Друзья, прекрасен наш союз!", организиран от Фонд "Руский мир" в Камчия от 21 до 26 септември 2015 г. В него взеха участие повече от 300 студенти, изучаващи руски език в 30 от най-престижните европейски университети в Босна и Херцеговина, България, Германия, Грузия, Гърция Италия, Латвия, Молдова , Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Унгария, Чехия и Черна гора. На конкурсите за руска песен и песен, посветена на войната, представих достойно отбора и спечелих първото място. Изпълних песните «Если в сердце живет любовь» и «Кукушка».

С решение на журито, нашият отбор - на Варненския свободен университет спечели купата на IVЕвропейски фестивал „Друзья, прекрасен наш союз“!

Аз ще уча и ще успея в България, защото това е моята Родина!!!!

Още новини