Община Генерал Тошево

15 септември ’21

Новата учебна година започна

Първия учебен ден

Новата учебна година започна

Първолаците тази есен в шестте общински училища са 80

   Новата учебна 2021/22 година официално беше открита! При строго спазване на всички противоепидемични мерки и носене на маски дори на открито, децата в шестте общински училища и Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“, прекрачиха прага на любимите класни стаи и чуха, малко позабравения заради дългата лятна ваканция, звук на училищния звънец. За радост на всички новата учебна година започна присъствено. Това допълнително внесе добро настроение по време на празненствата в отделните училища. 

   Както традицията повелява откриването на учебната година навсякъде започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.

  

 

Тази година кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров беше специален гост на СУ „Никола Й. Вапцаров“.  В словото си пред учениците той изтъкна важността от получаването на образование и знания, защото само от тях зависи благоденствието, развитието и успехът на един народ.

   Домакините от СУ „Никола Й. Вапцаров“ бяха подготвили богата музикална програма за радост на всички присъстващи.

   Тази година в община Генерал Тошево има общо 80 първокласници. Всички училища в Община Генерал Тошево са готови за новата учебна година. Предстои единствено довършването на ремонта на покрива на училището в село Спасово до края на седмицата, но и там от днес започва учебен процес.

   По време на тържеството по повод откриването на новата учебна година в СУ „Никола Й. Вапцаров“, отличникът на Випуск’21 Петър Желев получи своята Национална диплома за отличен успех. Изключително престижната награда беше връчена на нашия съгражданин от Светлана Василева, началник на Регионално управление на образованието – град Добрич.

   Националната диплома за отличен успех се връчва със заповед на министъра на образованието и науката и се присъжда на онези зрелостници, които през целия гимназиален курс на обучение имат успех от 6.00, както и отличен успех от 6.00 от двете матури – по български език и литература и по география. От Министерството на образование и науката обявиха в средата на лятото, че тази година Национална диплома ще получат само 29 зрелостници от 20 училища в цялата страна. Сред тях и е Петър Желев от град Генерал Тошево.

   Младежът беше награден и от страна на Община Генерал Тошево. Кметът Валентин Димитров му връчи специален плакет за принос към развитието на община Генерал Тошево и му пожела много бъдещи лични и професионални успехи.

Още новини