Община Генерал Тошево

04 ноември ’20

Община Генерал Тошево получи дарение от близо 2000 тома книги

По повод Деня на народните будители – 1 ноември, Община Генерал Тошево получи дарение в размер на близо 2000 тома книги, на обща стойност 23 000 лв. от издателство „Захарий Стоянов“ и лично от Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели.

Община Генерал Тошево получи дарение от близо 2000 тома книги

Община Генерал Тошево получи дарение от близо 2000 тома книги

   По повод Деня на народните будители – 1 ноември, Община Генерал Тошево получи дарение в размер на близо 2000 тома книги, на обща стойност 23 000 лв. от издателство „Захарий Стоянов“ и лично от Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели. Дарението е за дългогодишни добри партньорски отношения между издателството в лицето на неговия директор Иван Гранитски и нашата община.

   Сътрудничеството между двете страни датира от доста отдавна, като благодарение на него се организират литературните конкурси „Дора Габе“ и „Земя на пеещите колелета“, както и Националните културни празници „Албена“ на територията на община Генерал Тошево.

   Дарените книги ще бъдат разпределени между библиотеките и читалищата на всички населени места в общината за попълване на книжния фонд.

Още новини