Община Генерал Тошево

08 август ’19

Официално беше открит обновения блок на ул. „Опълченска“ 26

Официално беше открит обновения блок на ул. „Опълченска“ 26

Официално беше открит обновения блок на ул. „Опълченска“ 26

На 8 август с кратка тържествена церемония официално беше открит обновения блок на ул. „Опълченска“ 26 в град Генерал Тошево. Под парещото и жарко слънце кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, двамата му заместници и председателят на Общинския съвет Христо Павлов прерязаха лентата на санираната многофамилна жилищна сграда. Малко преди това беше отслужен и водосвет за здраве, а трите входа на блока – осветени.

DSC_0008

След като в края на миналата година беше прекратен договорът с първия изпълнител по санирането на блока, сега само няколко месеца по-късно, той е завършен и модерно обновен.

DSC_0007

Ремонтните дейности бяха в рамките на проект “Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, с адрес – ж.к. „Александър Димитров“, бл. 2, ж.к. „Александър Димитров“, бл. 4 и ул. „Опълченска“ № 26, гр. Генерал Тошево”, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейският фонд за регионално развитие.

DSC_0018 [1]

Повторният старт на строително-монтажните работи беше даден в средата на месец април. Той включваше полагане на топлоизолация на външните стени, хидроизолация на покрива, смяна на дограма, както и изпълнение на мерки по конструктивно усилване и подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградата, в съответствие с Наредба № 4. Изпълнител на дейностите е фирма „Дъга-Апостол“ ЕООД, град Добрич.

DSC_0005

По време на официалното откриване на обновената сграда, деца от Център за подкрепа за личностно развитие – Център за работа с деца в града отправиха музикален поздрав към живущите в блока и гостите на събитието. Програмата продължи и с изпълнения на две самодейни групи при намиращия се в санирания блок Клуб на пенсионера.

DSC_0006 [2]

В своето слово кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви, че е изключително доволен от работата, която неговият екип върши по санирането на сградите в града. Към днешна дата изцяло обновените жилищни блокове са седем, като нови пет предстои да бъдат енергийно-обновени до края на есента на 2020 година. „Освен на модерна и приветлива визия, живущите в санираните жилищни блокове могат да се радват и на близо 50% намаление на сметките за отопление. Зимата съвсем скоро ще почука на вратата и всички ще се убедите в правотата на думите ми. Всички санирани до момента блокове са истински бижута и ние ще продължим да работим усилено точно в тази посока – да обновим енергийно максимален брой многофамилни жилищни сгради в града“, допълни Валентин Димитров.

Още новини