Община Генерал Тошево

28 юни ’16

Патиланците видяха знаците и символите на Община Генерал Тошево

Патиланците видяха знаците и символите на Община Генерал Тошево

Патиланците видяха знаците и символите на Община Генерал Тошево

В началото на новата седмица децата от Лятна академия “Патиланци” към Център за работа с деца, посетиха сградата на общината, където се срещнаха с кмета Валентин Димитров и имаха възможността да научат повече за символите и знаците на Община Генерал Тошево.

ЦРК среща с кмета 001

Близо 80 деца изпълниха до краен предел конферентната зала на третия етаж, а там, с огромно любопитство разгледаха знамената на Община Генерал Тошево, България и Европейския съюз, кметската огърлицата, ключовете на града и плакетите за почетни граждани.

ЦРК среща с кмета 016

Преди да се запознаят със символите и знаците на Община Генерал Тошево, патиланците посетиха кметския кабинет, като най-послушните от тях успяха, макар и за кратко да се настанят в стола на кмета. Не липсваха и доста интересни въпроси от страна на децата. От “Кметът ли кара хората да правят добрини?”, “Кметът ли е шефът на полицията?”, “Когато спре водата и токът, кметът ли е виновен?” до “Кой е Бойко Борисов?” и “Коя е столицата на Германия”.

Но, в крайна сметка, кметът е за това – да отговаря на всички въпроси на гражданите и да разрешава всякакви проблеми… И във връзка с това, в края на срещата “шефът” на Община Генерал Тошево Валентин Димитров реши по най-дипломатичния начин да се “разбере” с децата, почерпвайки ги с много лакомства.

ЦРК среща с кмета 019

Още новини