Община Генерал Тошево

04 май ’17

Почиства се общинската пътна мрежа

Почиства се общинската пътна мрежа

Почиства се общинската пътна мрежа

Действията са предприети с цел осигуряване на безопасност по общинските пътища и минимизиране риска от снегонавявания през зимния сезон

Вече 10 дни върви почистването на общинската пътна мрежа от клони и храсти, които ограничават видимостта за пътуващите. Почистването се извършва от пътно-строителна фирма, избрана чрез процедура по ЗОП, която разполага със специализирана техника за извършване на подобен род дейности – професионални инструменти за резитба и косене, товарни камиони, подемни машини и багери.

DSC_0001

В момента две работни групи чистят отсечките Дъбовик – Пчеларово и Росен – Краище. Преди това от висока тревна растителност и клони се почистиха отклоненията от път III 296 (Ген. Тошево – Каварна) за Средина, от път III 9701 (Добрич – Сърнено) за с. Калина и Росица – Лозница. Очаква се работата на фирмата – изпълнител да продължи около месец, след което ще започнат и предвидените в Бюджет 2017 частични рехабилитации по общинската пътна инфраструктура.

DSC_0008

Последната акция по почистване на общинските пътища беше през последния месец на 2016 година, когато пътят между селата Пчеларово и Царевец бе почистен, така че да не създава предпоставки за големи снегонавявания.

DSC_0019

Още новини