Община Генерал Тошево

14 декември ’15

Пред завършване са новите детски площадки в община Генерал Тошево

Пред завършване са новите детски площадки в община Генерал Тошево

Пред завършване са новите детски площадки в община Генерал Тошево

Вече са готови детските площадки в Спасово, Люляково, Присад и ул. „Станьо Милев” в града. При добри метеорологични условия фирмата - изпълнител ще завърши работата по останалите до края на седмицата.

площадка  Люляково

Две работни групи на фирмата – изпълнител обезпечават доставката и монтажа на плануваните детски площадки в Генерал Тошево. След като бе положена ударопоглъщащата настилка и поставена задължителната за подобни детски съоръжения ограда, в момента работници монтират модулите за игра. Те са различни за отделните площадки и включват възможности за катерене, пързаляне, люлеене, лазене, чрез които малчуганите от града и селата да могат да развият по оптимален начин своята двигателна активност.

площадка Станю Милев

Използват се свежи цветове и екологични материали (обработена висококачествена дървесина). Дизайнът се отличава с отлична адаптивност към природната и урбанистична среда.

Средствата за изграждането на съоръженията са от общинския бюджет, а стойността на договора с фирмата – изпълнител е за 41 154, 34 лв. Девет са площадките, които ще радват децата на община Генерал Тошево. Пет от тях са в селата Спасово, Кардам, Люляково, Присад и Василево, а четири в града – ул „Станьо Милев”, ул. „Иван Вазов”, градски парк и кв. Пастир.

площадка Присад

Още новини