Община Генерал Тошево

29 май ’17

Съвместна инициатива

Съвместна инициатива

Съвместна инициатива

С много вълнение бе белязан 26-ти май, когато в село Дъбовик пристигна група от представители на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината Валентин Димитров, неговите заместници Георги Георгиев и Деян Димитров, секретаря на Общината Вяра Дянкова, представители на Общинска администрация, кметове на населени места и жители на селото, облечени в национални носии. Това е поредното тържествено посещение на гости от Руското консулство, с което село Дъбовик поддържа дългогодишни и трайни връзки.

консул в дъбовик 021

Повод за посещението бе активното участие на населението от селото в залесителната кампания. След като поднесоха цветя пред паметника на Дора Габе, присъстващите на празничното събитие се отправиха към парка пред сградата на кметството, където кметът на селото Стоянка Първева покани Оксана Жеровная да засади първото дръвче (на снимката). След нея дръвчета засадиха и останалите присъстващи, които пожелаха да израснат като вековните дъбове – символ на селото.

консул в дъбовик 007

Над 10 дръвчета бяха засадени в празничния ден. Целта е да се спомогне за естественото възобновяване на горските насаждения и благоустрояването на централната част на селото. Обявено бе, че подобни съвместни инициативи ще бъдат реализирани и в бъдеще.

Още новини