Община Генерал Тошево

13 ноември ’20

Сайтът на Община Генерал Тошево спечели приза Сайт на годината в категория - Институционален сайт / НПО

Официалният сайт на Община Генерал Тошево – www.generaltoshevo.bg, спечели голямата награда в категория Институционален сайт/НПО в конкурса Сайт на годината 2020 г.

Сайтът на Община Генерал Тошево спечели приза Сайт на годината в категория - Институционален сайт / НПО

Сайтът на Община Генерал Тошево спечели приза Сайт на годината в категория - Институционален сайт / НПО

   Официалният сайт на Община Генерал Тошево – www.generaltoshevo.bg, спечели голямата награда в категория Институционален сайт/НПО в конкурса Сайт на годината 2020 г. Надпреварата се провежда за поредна година, като този път категориите бяха общо 9: най-добър фирмен сайт; личен сайт и блог, институционален сайт/НПО, сайт на кауза, електронен магазин, медиен сайт, продуктов сайт, сайт за услуги и mobile app.

   Конкурсът Сайт на годината е насочен към собствениците и създателите на сайтове и уеб проекти създадени в България. Този род надпревара утвърждава и дава високото ниво на уеб продукция у нас. Дава се поле за изява на стойностни проекти в различни области, промотира се работата на талантливите български уеб професионалисти – дизайнери, програмисти, маркетолози. Създават се онлайн решения за цял свят и за бизнеса тук. Важно е да има и подиум за изява, място, в което проектите и създателите им да се срещат, дискутират, развиват. В категория Институционален сайт/НПО, официалната страница на Община Генерал Тошево влезе в надпревара с още седем сайта. Сред тях бяха тези на Община Враца, Софийската опера и балет, футболен клуб „Дебелец“, сайтът на Фондация „П.У.Л.С“ и други. Конкурсът е такъв, че във всяка категория се раздават две големи награди – Награда на журито и Награда на публиката. Радващото е, че и в двете направления сайтът на Община Генерал Тошево печели първото място, отговаряйки с най-висок резултат на следните критерии за оценка: дизайн, програмиране, маркетинг, мобилно приложение, регулаторно съответствие. Новата интернет-страница на Община Генерал Тошево разполага с модерна визия и адаптивен дизайн, подходящ за всички видове устройства. При изработката са спазени всички изисквания на Държавна агенция „Електронно управление“. Визията и функционалността на сайта са социално ориентирани, позволяващи бърза информираност на потребителя. Дизайнът спомага за добрата фрагментация на информацията, посредством визуални ориентири и акценти. Модулните приоми обогатяват съдържанието и позволяват изграждането на взаимно свързани страници, новини и функции, които отвеждат потребителя по предварително планирани информационни пътеки.

   Сайтът е разработен от eDesign.bg с дейното участие на нашия съгражданин Мирослав Димитров, който е дългогодишен служител и съдружник в тази агенция.

Още новини