Община Генерал Тошево

04 ноември ’20

Страхотните снимки от фотопленера „Есенни хоризонти“ впечатлиха жителите на общината

Изложба на фотографии от третото издание на фотопленера „Есенни хоризонти“, който се проведе преди месец в село Красен, беше наредена на площад „Бялата лястовица“ в центъра на град Генерал Тошево.

Страхотните снимки от фотопленера „Есенни хоризонти“ впечатлиха жителите на общината

Страхотните снимки от фотопленера „Есенни хоризонти“ впечатлиха жителите на общината

   Изложба на фотографии от третото издание на фотопленера „Есенни хоризонти“, който се проведе преди месец в село Красен, беше наредена на площад „Бялата лястовица“ в центъра на град Генерал Тошево. Експозицията е част от празничната програма за 8 ноември, като тази година премина под надслов „Градът на 60“ във връзка с 60-годишнината от обявяването на Генерал Тошево за град. Снимките са изработени на специални пана, които ги предпазват от различни метеорологични условия.

   В началото на месец октомври, в рамките на три дни красивото добруджанско село Красен прие 8 фотографи, които тази година трябваше да запечатат интересните и потайните места на общинския център – град Генерал Тошево. Участие във фотопленера взеха Виктор Димчев от София, Даниела Ганева-Георгиева, Диан Милтиядев, Росица Милтиядева, Станислав Георгиев, Стоян Илиев и Илия Стоянов от Добрич и Живко Иванов от Генерал Тошево.

   Фотообективите на участниците този път бяха привлечени от красотите на градската среда – жилищни блокове, училища и детски градини, къщи, малки стопанства, улична мрежа, паркове и градини, детски и спортни площадки, площад „Бялата лястовица“ и сградата на Общинска администрация и други. Силно впечатление направиха няколкото панорамни снимки на града от птичи поглед, направени с дрон. Всички фотоси са запечатали една уникална разходка между различни култури и поколения.

   Освен изложените в центъра на града снимки, подредени фотографии има и в Актовата зала на Община Генерал Тошево.

   Основната идея на пленера, който вече е ежегоден е, той да се превърне в празник на изкуство – своеобразна среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

Още новини