Община Генерал Тошево

07 декември ’18

СУ "Н. Вапцаров" почете своя патрон със спортен празник

СУ "Н. Вапцаров" почете своя патрон със спортен празник

СУ "Н. Вапцаров" почете своя патрон със спортен празник

На 7 декември СУ „Н. Вапцаров” – град Генерал Тошево отбеляза своя патронен празник със спортно състезание „Бързи, смели, сръчни вапцаровци” за учениците от 5 до 12 клас. Събитието се проведе в спортната зала на учебното заведение и беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Picture 033

Спортният празник започна с кратка презентация на различните видове спорт, които децата практикуват в училище. От гимнастика, през тенис на маса, та чак до баскетбол, волейбол и футбол. След това започна същинската част на събитието, в която ученици разделени по възрастови групи от 5 до 12 клас премериха сили в най-разнообразни състезания. Момичета и момчета показаха умения по ловкост, бързина, техника с топка в ръце и крака, координация и баланс. Голям интерес предизвикаха оспорваните битки „Млад огнеборец”, „Теглене на въже”, „Футболни умения” и др. между по-големите ученици.

Picture 021

В рамките на близо два часа децата от СУ „Н. Вапцаров” не само спортуваха, но и се забавляваха, почитайки по този начин патронът на своето училище. Победителите в отделните игри и възрастови групи получиха дипломи и награди, а празникът завърши с извиването на право българско хоро, което едва се побра в спортната зала.

Picture 018

Picture 010

Още новини