Община Генерал Тошево

09 май ’17

В памет на героите…

В памет на героите…

В памет на героите…

За поредна година Община Генерал Тошево отбеляза подобаващо датите 8-ми и 9-ти май. Първата бележи края на Втората световна война, а втората официално е обявена за Ден на Европа и победата над фашизма. Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Тази година се навършват 72 години от края на Втората световна война и 67 години от декларацията на Робер Шуман. На този ден се поставя началото на обединение на държавите в Европа и поддържането на мирни отношения на Стария континент. Това предложение остава в историята като „Декларацията на Шуман“ и се счита за основополагащо на днешна Обединена Европа, за началото на поетия път към общност на споделени ценности и общи интереси.

венци 9 май 009

Годишнината от края на Втората световна война съвпадна с Деня на младежко самоуправление в Община Генерал Тошево. Това предостави възможност на младежите от Общински младежки съвет да вземат дейно участие в мероприятията, организирани в чест на тази знаменита дата.

венци 9 май 007

Заместник-кметът на Община Генерал Тошево Георги Георгиев, служители от администрацията и младежите положиха цветя на паметника на загиналите във войните и се поклониха пред върховната саможертва на героите.

Още новини