Община Генерал Тошево

24 юни ’15

“Ваканция! Да пазим живота на децата по пътя!”

“Ваканция! Да пазим живота на децата по пътя!”

“Ваканция! Да пазим живота на децата по пътя!”

Броени дни преди началото на лятната ваканция, служители на РУ на МВР – Генерал Тошево посетиха учениците от СОУ “Н. Вапцаров” и ПГЗ “Т. Рачински” във връзка със стартирането на традиционната акция “Ваканция! Да пазим живота на децата по пътя!”. По време на срещата с децата от горните класове на двете учебни заведения, Петя Лазарова – инспектор Детска педагогическа стая и Григор Павлов – полицейски инспектор, проведоха тематични беседи, насочени предимно към ограничаване на причините и условията за ПТП с малолетни и непълнолетни през летните месеци. Picture 221

Целта на кампанията е намаляване броя на ПТП, при които потърпевши са деца. Има се предвид, че през този период се увеличава използването на двуколесни пътни превозни средства, управлявани от подрастващи, при което е завишен  рискът от пътни инциденти с участието на пешеходци в различни възрасти, в това число и на деца, оставени без родителски надзор през светлата част на денонощието.

На учениците още веднъж беше припомнено, че слагането на предпазен колан в автомобила е задължително, а по-ниската скорост спасява човешки животи! Служителите на РУ на МВР в града посъветваха децата никога да не се качат в кола с шофьор, употребил алкохол и винаги, когато имат възможност да не разрешават на такива водачи да сядат зад волана. 

Picture 225 Служителите на реда акцентираха и на правилното поведение като пешеходци на пътя, като пътници в автомобилите на родители, близки или познати, като водачи на пътни превозни средства. Разяснени бяха и административнонаказателната и наказателна отговорност по отношение управлението на моторни превозни средства от непълнолетни.

Още новини