Община Генерал Тошево

28 юли ’16

Започна изграждането на градска тоалетна

Започна изграждането на градска тоалетна

Започна изграждането на градска тоалетна

Започна дългоочакваното изграждане на градска тоалетна. Много години жителите на града настояваха за създаването на такава, тъй като старата, която се намира срещу входа на лятното кино, отдавна не функционира.

Новата тоалетна ще се намира на един от входовете на парка – срещу ЖП прелеза – в пространството между ресторант “Свети Георги” (басейна) и спортната площадка за баскетбол и волейбол. Строителството на съоръжението започна с изграждането на бетонова площадка, върху която ще бъдат монтирани т. нар. WC контейнери (тоалетни). Тоалетните ще бъдат направени с две отделения – за мъже и жени, като ще има и специално такова за хора с трайни увреждания и подход към него.

Picture 067 [1]

Градската тоалетна ще бъде водоснабдена и ще отговаря на всички съвременни изисквания, като строителните работи по основата трябва да завършат до десетина дни. След това предстои сглобяване на модулите. Всяко едно от отделенията ще има умивалник.

Picture 069

Финансирането на обекта се осъществява със средства от бюджета на Община Генерал Тошево за 2016 година.

В същото време, до спортната площадка за футбол с изкуствена настилка, започна изграждането на съблекалня за нуждите на практикуващите този вид спорт. Строителството на съоръжението също е в началната си фаза, като в момента се полагат бетоновите основи на обекта.

Picture 065

Още новини