Община Генерал Тошево

27 януари ’14

Заповед № 067

Заповед № 067

Заповед № 067

    Днес в НЧ “Светлина – 1941″  се проведе заключителният концерт  ,,ЗАЕДНО ПРАЗНУВАМЕ-РАЗЛИЧНИ, НО ЗАЕДНО” по проект за образователна интеграция на деца от малцинствата “Искаме и можем”. Приветствие към присъстващите малчугани, педагози и родители отправи зам.-кмета на община Генерал Тошево г-н Георги Георгиев, а след него главния координатор г-жа Надежда Колева презентира всички мероприятия, реализирани в рамките на проекта.

    Участие в заключителното тържество взеха всички 9 партньори – 5 детски градини и 4 училища. Подрастващите от общинските учебни заведения представиха пред публика една своеобразна палитра от умения -  песни, танци и рецитали. Пресъздадени бяха сцени от популярни, български народни приказки. По – големите деца показаха какво са научили като свириха на различни музикални инструменти, а мажоретките от ОУ „Христо Ботев”, с. Кардам, накараха всички свои връстници да станат и танцуват с тях.  Всичко представено на сцената на градското читалище, бе плод на положените усилия както на децата, така и на педагозите, за повече знания, опит, танцови и художествени умения, личностно развитие и най-важното – толерантност.

      Проект ,,Искаме и можем “ се реализира от Община Генерал Тошево в продължение на една година. Финансира се със средства от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” към Европейския социален фонд и има за основна цел – образователна интеграция на деца от малцинствените групи чрез създаване на благоприятна среда за развитие, независимо от техния етнос и религия.

Още новини