Община Генерал Тошево

28 декември ’15

Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България”

Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България”

Завърши поредният ремонт, финансиран по Проект „Красива България”

Приключиха строително-монтажните дейности по сградата, в която се помещава Общинска служба „Земеделие” в Генерал Тошево. В рамките на четири месеца бе извършено конструктивно усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на земеделците от региона. В това число - цялостна реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на нова ПВЦ дограма. Положени бяха нови подови настилки и врати. Измазани и боядисани са таваните и стените на отделните помещения. Цялостна подмяна претърпяха санитарните възли, ел. и В и К инсталациите в помещенията. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 180 870 лв с ДДС.

Очаква се в началото на новата 2016 година служителите на земеделската служба отново да се върнат в обновената общинска сграда.

DSC_0081

Финансирането на ремонта се осъществи по Проект „Красива България”, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”, като за целта в началото на тази година бе подписано споразумение между Община Генерал Тошево и Министерството на труда и социалната политика. Заедно със строително-монтажните работи, договорът предвиждаше и провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация”, на регистрирани в Бюро по труда безработни лица.

DSC_0078

Проект „Красива България” при Министерство на труда и социалната политика представлява инициатива за намаляване на безработицата и насърчаване на заетостта в страната. Той стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране надхвърлящи един милион лева. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие и др.

DSC_0084

Още новини