Община Генерал Тошево

08 декември ’23

120 години ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам

120 години ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам

120 години ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам

   С празничен концерт, състоял се на 8 декември, ОУ „Христо Ботев“ в село Кардам, отбеляза своята 120-годишнина. Събитието беше уважено от много бивши учители и ученици на учебното заведение, жители на село Кардам и гости от цялата община. Тържеството се проведе в залата на НЧ „Пробуда – 1941“, която едва побра всички желаещи да присъстват на концерта.

 

   В приветственото си слово директорът на ОУ „Христо Ботев“ Тодорка Стоянова заяви, че село Кардам заслужава да има основно училище и всички трябва да обединят усилия в посока запазване на учебното заведение. Направена беше кратка ретроспекция на развитието на ОУ „Христо Ботев“ от неговото създаване през далечната 1903 г. до наши дни.

 

   Кметът на село Кардам Георги Събев също се включи в приветствените слова към гостите, спомняйки си за своето детство като ученик в ОУ „Христо Ботев“. „От тук са излезли много видни наши съселяни. Много от тях са придобили страхотни професии и работят на най-високите нива в своите работи. Нашето училище трябва да продължи да съществува и всички ние трябва да работим за това“, заяви Георги Събев.

 

   Официалната програма включваше различни изпълнения на възпитаници на ОУ „Христо Ботев“. Рецитал на стихове, много песни и танци, бяха само част от музикалното събитие. В годишнината взеха участие девойките от школата „Фолклорни традиции“ при ЦПЛР – Център за работа с деца, град Генерал Тошево, с ръководител Веселина Куцарова. Специален поздрав към всички присъстващи на събитието имаше и от Преслава Галинова, която впечатли публиката с две страхотни изпълнения на народни песни.

 

Още новини