Община Генерал Тошево

28 август ’22

Бизнес форум представи туристическия потенциал на региона

Бизнес форум представи туристическия потенциал на региона

Бизнес форум представи туристическия потенциал на региона

На 26 и 27 август 2022г. в Генерал Тошево се проведе бизнес форум в рамките на проект „Развитие и популяризиране на общото наследство“, СОП „Черноморски басейн 2014-2020“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Съвместна оперативна програма по ЕИС „Черноморски басейн 2014-2020“.

 

Двудневният форум бе на тема „Културно-историческо наследство и туристически атракции в региона“ и събра повече от 120 участници от общините-партньори по проекта – Генерал Тошево, Република България, Мурфатлар, Република Румъния и Болград, Република Украйна. Сред тях имаше предприемачи, туроператори и културни експерти, журналисти, общински съветници,  представители на местната власт и неправителствени организации от трите региона, както и от съседни региони.

 

В хода на събитието бяха представени както туристическия потенциал на трите черноморски региона, така и възможностите за съвместни бизнес проекти, насочени към привличане на инвестиции. Заедно с това бяха представени филми, посветени на културното наследство в трите общини, а през втория ден участниците посетиха Добруджански фолклорен събор „Богородица“.

 

Проект „Развитие и популяризиране на общото наследство“- BSB1010, по Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020“ и се реализира от Община Генерал Тошево в сътрудничество с Община Мурфатлар,  Румъния и Общински съвет Болград, Украйна. Общата стойност на проекта е  1 147 440,10 евро. Размерът на финансирането от Европейския съюз е 1 055 644.89 евро или 2 064 630,28 лева.

 

 

 

 

 

Още новини