Община Генерал Тошево

21 март ’16

И пак награди за нашите деца…

И пак награди за нашите деца…

И пак награди за нашите деца…

Децата при клуб „Фолклорни традиции” към Център за работа с деца, гр. Генерал Тошево се върнаха с куп награди от провелият се в гр. Стара Загора престижен конкурс „Орфеево изворче”. Талантливите млади певици се състезаваха в три възрастови групи. Във втора възрастова група, 9 – 11 години, Мелиса Мехмед и Даниела Мирчева завоюваха Първо място. Полина Николаева спечели Трето място в трета възрастова група. С Второ място в четвърта възрастова група, 15 – 18 години, се завърна Станислава Михайлова. Поощрителни награди получиха певиците Кристияна Стоянова и Симона Йорданова. Ръководител на групата и техен музикален педагог вече трета година е Веселина Куцарова.

Национален детски фолклорен конкурс „ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ” се организира за шестнадесети път в гр. Стара Загора и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Целта на мащабната проява е да даде поле за изява на таланти, деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, за запазване и обогатяване на българската национална култура.

12516561_10156719819750055_2003078530_n

Междувременно хип-хоп формация ,,NNS CREW-GT”, с ръководител Миглена Георгиева, се завърна с Трето място от танцовия фестивал "Магията на танца" - Шумен. Миналата година атрактивните ни танцьори заслужено спечелиха специалната награда на журито в Шумен за „Най-оригинална хореография”. Амбициите на хип-хопърите са следващата година да се завърнат с първото място.

Още новини